maanantai 7. lokakuuta 2013

Trattoria Sogno - Pala Italiaa Töölössä

Ystävien suosituksesta löysimme tiemme Töölöntorinkadulla sijaitsevaan Trattoria Sognoon. Ravintola sijaitsee rauhallisella paikalla, vähän syrjässä Töölöntorin vilinästä. Ruokailemaan tulijoita on ensimmäiseksi vastassa viihtyisän oloinen lasiterassi. Viileänä päivänä päätimme kuitenkin etsiä pöydän sisätiloista. Heti sisäänkäynnin jälkeen bongasimme nurkkauksen, johon oli koottu pelejä ja muuta puuhaa pienten asiakkaiden iloksi.
Sognon sisätilatkin on sisustettu harkiten. Johtuikohan matoista lattialla, vai kirjahyllyistä ravintolasalissa, mutta sisustuksen puolesta tunnelma oli vähän samanlainen kuin olisi syömässä ystävien olohuoneessa. Ravintola mainostaa itseään sanoin "se rennompi italialainen Töölössä", mutta mielestämme kyseessä on ennemminkin vähän fiinimpi ruokapaikka.
Lounasaikaan asiakkaina oli enimmäkseen pukumiehiä ja -naisia, mutta joukkoon mahtui meidän lisäksemme muutamia muitakin lapsiperheitä. Ravintola on melko tilava ja rattaiden kanssa liikkuminen oli suht helppoa. Kärryt sai ruokailun ajaksi parkkiin pöydän viereen.
Testiryhmän nuoremmalle juniorille tuotiin pyynnöstä syöttötuoli ja purkkiruoka lämmitettiin keittiössä. Kolmevuotias sai lounaslistan ruoat puolikkaina annoksina ja toiveiden mukaisen pastan tai pitsankin valmistus olisi onnistunut. Tilasimme lounaslistalta risottoa ja pitsaa. Pinaattirisotto taisi olla enemmän aikuiseen makuun, mutta pitsa upposi lapsitestaajallekin.
Sisustaja ei ole unohtanut Sognon wc-tilojakaan. Näissä puitteissa kelpaa kyllä hoitaa pottailut ja vaipanvaihdot! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti