maanantai 14. lokakuuta 2013

Laiva on lastattu lihapullilla, mangosmoothieilla ja marengeilla!

Kuten jo aiemmin kerroimme, olimme koko testiryhmän kanssa viikonloppulomalla Tukholmassa. MatkasimmeTallinkSiljan laivoilla mennen tullen ja yövyimme yhden yön hotellissa. Oleskelusta laivalla kerroimme aikaisemmin täällä ja tässä postauksessa keskitymme risteilyn ruokailuihin.
Meidän reissuillamme olemme ottaneet tavaksi mennä laivalla syömään päivällistä ravintolaan. Toki ruuan olisi voinut syödä jo kotona ennen lähtöä, mutta jotenkin siihen laivamatkailuun kuuluu myös ravintolassa ruokaileminen. Jos haluaa nautiskella laivan Buffet-pöydän antimista, kannattaa pöytä varata jo etukäteen. Kello viiden kattaus on suosittu, sillä se on monille lapsiperheille juuri se oikea ruokailuaika.
Me olimme varanneet seurueellemme paikat valmiiksi jo hyvissä ajoin. Saimmekin ikkunan vierestä pitkän pöydän, jonka ympärille sopi koko testiryhmä syöttötuoleineen ja rattaineen. Buffet-ruokailu on siinä mielessä lasten kanssa helppo, että he pääsevät maistelemaan erilaisia ruokia ja pieniä annoksia. Buffet-pöydän antimia valittaessa ei aina tarvitsekaan tyytyä siihen lasten pöytään nakkeineen, lihapullineen ja ranskanperunoineen vaan voi hyvin maistaa pieniä makupaloja myös aikuisten pöydästä. Ennakkoluulottomat testiryhmäläiset löysivätkin uusia mieleisiä herkkuja. Ainakin kevätkääryleet ja riistarullat maistuivat hyvin myös junioriväelle. Erilaiset mädit ja mousset juniorit jättivät kuitenkin suosiolla vanhemmille.
Buffet-ravintolan jälkiruokapöytä oli lapsille kuin taivas! ”Saako ravintolassa syödä oikeesti karkkia?!” kuului epäuskoisen viisivuotiaan kysymys. Ja kyllä tässä ravintolassa sai! Leikki-ikäiset täyttivät jälkiruokalautasensa marengeilla ja ranskanpastilleilla, mutta oli siellä muutakin. Ihanat kakut ja piirakat saivat helposti aikuisillakin veden kielelle. Positiivisena yllätyksenä jälkiruokapöydässä oli myös taaperoille sopivia, terveellisempiä herkkuja. Pienten suosikkeja olivat hedelmänpalat ja minikokoiset smoothiet.
Aamupalan nautimme samassa Buffet-ravintolassa kuin edellisen illan päivällisenkin. Myös aamiaiskortit kannattaa hankkia jo etukäteen, niin voi säästää muutaman euron. Aamupalalle ei ole pöytävarauksia, vaan syömään voi mennä aukioloaikojen puitteissa siihen aikaan kuin haluaa. Aamiaisen eväät olivat päivällisen tavoin runsaat ja kaikki saivat vatsansa täyteen. Taaperot nauttivat kaurapuuroa hillosilmän kera ja leikki-ikäiset saivat herkutella muroannoksilla. ”Jälkiruuaksi” jokainen lapsi sai vielä nakkia ;)
Paluumatkalla juhlistimme onnistunutta reissuamme hieman hienommin ja menimme nauttimaan à la carte ruuasta Bistro Maximeen. Laiva ja sen ravintolat ovat hyviä paikkoja harjoituttaa lapsia ravintolakäyttäytymiseen. Maximesta löytyivät valkoiset pöytäliinat ja hienot kattaukset, mutta kuitenkin paikka oli rento ja lapsiystävällinen. Pienet asiakkaat toivotettiin ravintolaan tervetulleiksi muun muassa siten, että heille ojennettiin puuhavihot ja kynät heti, kun istuimme pöytään. Leikki-ikäiset jaksoivatkin keskittyä puuhavihkojen tehtäviin hyvän aikaa, samalla kun taaperot mutustelivat leipäpalojaan.
Tunnelma Maximessa on selvästi rauhallisempi kuin Buffet-ravintolassa. Lapsia viihdyttivät puuhavihkojen lisäksi ohi lipuvat ruotsalaiset saaristomaisemat. Päivän seikkailujen jälkeen ruoka maistui naperoille hyvin. Lasten kala-annokset tuotiin tarjoilijan ehdotuksesta pöytään jo ennen aikuisten ruokia, jolloin vanhempien ruuat eivät jäähtyneet taaperoita ruokkiessa.
Maximessa on todella runsas alku- ja jälkiruokapöytä. Monet kuulemma nauttivatkin ravintolassa vain nämä, eivätkä tilaa pääruokaa lainkaan. Meidän testiryhmässämme toimittiin molemmilla tavoilla ja kaikki olivat tyytyväisiä. Kun isommat lapset olivat nauttineet ruokansa jälkiruokineen, pääsivät he ravintolan ulkopuolelle katselemaan piirrettyjä. Lasten tv-huone sijaitsee aivan Bistro Maximen vieressä, joten hieman isommat lapset voi varmasti päästää sinne itsekseenkin, jos muu seurue haluaa lopetella ateriointia rauhassa.
Lasten kanssa laivalla matkatessa hieman kevyemmän nälän saa taltutettua esimerkiksi ravintola Mundossa. Me hankimme Mundosta junioreille mm. iltapalaa, kuten jugurttia. Paikan valikoima olikin lapsellisen näkökulmasta melko kattava, sillä hyllystä löytyi niin pieniä muropaketteja, korviketta kuin erilaisia purkkiruokiakin.
Postaus toteutettu yhteistyössä TallinkSiljan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti