sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Rusinoita ja sirkushuveja

Nyt se on jälleen täällä! Sillä Sirkus Finlandia on saapunut maakuntakierrokseltaan vihdoin pääkaupunkiin, Helsinkiin. Sirkusteltta on pystytetty perinteen mukaisesti Kaisaniemen kentälle ja sirkustunnelmasta pääsee Helsingissä nauttimaan aina marraskuun alkuun asti. 
 
Täytyy heti alkuun myöntää, että itse en ole ikinä ollut mikään sirkuksen ylin ystävä. Olen vieraillut (tätä ennen) sirkuksessa vain kerran aiemmin ja silloinkin pienen pakon sanelemana. Tällä kertaa päätin kuitenkin tarttua tarjoukseen, kun lähileikkipuistossa tarjottiin edullisia lippuja koululaisnäytökseen. Koululais-/päiväkotinäytökset ovat normaalia (yli 2h) lyhyempiä ja kestoltaan n. 1h. Värväsimme taaperon kanssa naapurit mukaan ja lähdimme aistimaan sirkustunnelmaa.
 
Pieni pettymys, ainakin äitien mielestä, kohdattiin ulko-ovella, kun huomasimme, että esitys tulisi selvitä läpi ilman popcorneja. Koululaisnäytöksissä nimittäin oheismyyntiä ei ollut lainkaan, joten lapset joutuivat tyytymään kotoa tuotuihin rusinoihin. Myöskään väliaikaa lyhennetyssä näytöksessä ei ollut. No, istumapaikat kuitenkin löytyivät ja esitys alkoi.
 
Äiti koki ensimmäiset nostalgiatunteet, kun esityksen juontajaksi paljastui lapsuudesta tuttu "Timo Taikuri". Taapero ei tästä havainnosta ollut ihan yhtä innoissaan ja halusikin heti alkutekijöissä siirtyä omalta tuoliltaan äidin turvalliseen syliin. Valojen sammuminen ja kova musiikki saivat taaperon haluamaan jo välillä kotiin, mutta rusina-askin avulla siitäkin selvittiin.
 
Sirkus Finlandia on kiertänyt maita ja mantuja jo yli 35 vuotta ja toisaalta on hauskaa nähdä, että jotkin asiat pysyvät vuodesta toiseen melko samanlaisina. Toki tekniikka on kehittynyt, mutta pääpiirteittäin sirkus näytti samalta kuin lapsenakin. Lyhennetyssä sirkusesityksessä pääsi näkemään vain alle puolet täysikestoisen sirkuksen esityksistä, mutta kaksivuotiaille taaperoille sekin oli ihan riittävä. Lapset taisivat tykätä eniten eläinnumeroista ja äidille sydämen tykytyksiä aiheutti eniten ilma-akrobaatti. Pellet naurattivat suurta yleisöä luonnollisesti eniten, joskin taaperoihin olisi ehkä uponnut paremmin värikkäisiin asuihin puheutuneet "peruspellet". 
 
Sirkus Finlandia olisi meiltä luultavasti jäänyt kokonaan käymättä, ilman leikkipuistossa mainostettua edullista koululaisnäytöstä. Näytöksen lippu maksoi vain 6 €, normaalin (alkaen) 16 € sijaan. Tunnin mittainen esitys riitti hyvin sekä taaperoille, että äideille ja paikallaan jaksettiin istua. Kaiken kaikkiaan hintalaatusuhteeltaan käynti sirkuksessa oli kannattava ja tulipahan joskus tehtyä juttuja hieman tyttöjenkin kesken. 
 
Me olimme sirkuksessa liikenteessä jalkaisin rattaiden kanssa. Ainakin näin koululaisnäytöksessä, myyntikojujen ollessa kiinni, rattaille oli reilusti säilytystilaa teltan sisällä. Wc-tiloja emme onneksi näin lyhyellä reissulla tarvinneet, sillä ne olisivat olleet perus bajamajoja. Mikäli sirkushuvien jälkeen vielä virtaa riittää, voi sitä jäädä purkamaan ihan lipunmyynnin läheisyydestä löytyvään leikkipaikkaan. Aidattu pieni puisto viihdyttää varmasti ainakin perheen pienimpiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti