maanantai 28. lokakuuta 2013

Makuelämyksiä Porvoossa - Bistro Sinne

"Suutarin lapsilla ei ole kenkiä, jne..." Vaikka Porvoossa tulee liikuttua useinkin, "ehdimme" vasta nyt testaamaan kaupungin ravintolamaailman ylpeyden, Bistroravintola Sinnen.
Bistro Sinne nousi rytinällä kuuluisuuteen, kun sitä kehuttiin Helsingin Sanomissa. Ravintola tarjoaa korkealuokkaista ruokaa ja pyrkii käyttämään mahdollisimman paljon laadukkaita raaka-aineita lähituottajilta. 
Me olimme Sinnessä liikenteessä lauantaina lounasaikaan. Pöytä oli varattu jo etukäteen, mikä kannattaakin tehdä, sillä ravintola on ilmeisen suosittu.
Me olimme Sinnessä liikenteessä neljän aikuisen ja neljän lapsen voimin, joten ruokaa odotellessa pystyimme jakautumaan ja lähtemään isompien lasten kanssa kuluttamaan aikaa Taidetehtaan muihin tiloihin. Mitään erikoista lapsille suunnattua katsottavaa tai koettavaa Taidetehtaasta ei löytynyt, mutta jo lattiaan piirrettyjen kengänjälkien seuraaminen riitti leikki-ikäisille.
Sinne on sisustukseltaan ja tunnelmaltaan rento, emmekä saaneet pahoja katseita, vaikka lapset hiukan ääntä pitivätkin. Ruokailuhetken jälkeen havaitsimme hyllyllä muutaman lapsellisen palapelin ja kirjan, mutta meille niitä ei erikseen tarjottu. Bistro Sinne toivottaa nettisivuillaan myös lapsiperheet tervetulleiksi ravintolaan, emmekä me väitä vastaan. Mitään erikoista lapsiystävällistä kohtelua emme saaneet, mutta emme toki mitään kielteistäkään. Varaustilanteessa pyydetyt kaksi syöttötuolia oli asetettu pöydän ääreen valmiiksi ja näytti syöttötuoleja riittäneen vielä muillekin lapsivieraille.
Lasten ruokalista oli hiukan yksipuolista luettavaa, sillä valittavana oli ainoastaan hampurilainen. Onneksi tämä vaihtoehto kelpasi juonioriryhmälle hyvin! Nuorimmaisen purkkiruoka lämmitettiin henkilökunnan toimesta ja tarjoiltiin hienosti posliinikulhosta. Ruoka Sinnessä maistui koko testiryhmälle erittäin hyvin ja eiköhän tulevaisuudessa ravintolassa tule vierailtua uudemmankin kerran.
Uudehkot ja siistit wc-tilat sijaitsevat aivan ravintolan oven pielessä. Inva wc:stä löytyi tarvittava vaipanvaihtotaso myös perheen pienimmille. 
Sinne sijaitsee Porvoon Taidetehtaalla, Porvoonjoen "tällä puolella". Auton ollessa alla Sinneen on kätevää lähteä ruokailemaan vaikka Helsingistäkin käsin. Samalla reissulla kannattaa toki tutustua Porvoon muuhunkin tarjontaan, josta voi lukea lisää täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti