tiistai 15. lokakuuta 2013

Makoisia unia Djurgårdenissa

Yövyimme Tukholman matkamme aikana Djurgårdenin saarella sijaitsevassa Scandic Hasselbackenissa. Hotelli sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä Silja Linen satamasta ja me päätimme taittaa tämän matkan taksilla.
Kauniin puutarhan ympäröimä Scandic Hasselbacken on tyyliltään vanhahtavan arvokas ja sijainniltaan rauhallinen. Hienosta miljööstä huolimatta hotelli sopii hyvin myös lapsiperheille, emmekä saaneet paikassa pahoja katseita.
Kesäaikaan hotellin ympärillä on huomattavasti enemmän vilinää, sillä se sijaitsee aivan huvipuisto Gröna Lundin kupeessa. Näin huvipuistokauden jo loputtua paikka oli rauhallinen, mutta kuitenkin lähellä nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Kuten muistakin Scandic-ketjun hotelleista, myös Scandic Hasselbackenista löytyi lapsille oma leikkinurkkaus. Leikkipaikka sijaitsi hotellin ravintolan kupeessa, joten lapset saattoivat livahtaa leikkimään vaikka suoraan aamiaispöydästä.
Scandic Hasselbackenin leikkihuone sopii parhaiten juuri taaperoille ja leikki-ikäisille lapsille. Kokkailu leikkihellalla ja palikoilla rakentelu oli mieleistä puuhaa. Kun leikki loppui, lapset levähtivät säkkituoleille ja alkoivat katsella Late Lammasta tv-ruudulta.
Scandic Hasselbackenin Family Standard -huoneet olivat tilavia ja joukkoon mahtuivat hyvin niin lisävuode kuin rattaat ja matkalaukkukin. Tokikaan huoneessa ei liikaa aikaa tullut vietettyä, mutta on silti mukavaa, että ei ole liian ahdasta.
Erityismaininta on pakko antaa huoneen kylpyhuoneelle. Muuten kompaktin kylpyhuoneen suihkukoppi oli rakennettu pitkän malliseksi siten, että siellä mahtui helposti pesemään myös lapset puhtaiksi.
Scandic-ketjun hotellihuoneissa ei ole minibaareja, vaan pientä purtavaa ja juomia voi ostaa hotellien kioskimyymälöistä. Jos mukana on vaikkapa pikkulapsia, joiden eväitä täytyy säilyttää kylmässä, kannattaa kysyä respasta mahdollisuutta kylmäsäilytykseen.
Scandic-ketjun hotellit saavat pisteitä myös pienestä, ekologisesta luksuksesta. Hotellihuoneiden kylpyhuoneista löytyy nimittäin minimalistisen tyylikkäitä FACE Stockholmin kylpylätuotteita. Scandicin hotelleihin ei siis tarvitse välttämättä muistaa pakata omia pesuaineita mukaan, vaan huoneista löytyy oikeasti laadukkaat tuotteet peseytymiseen. Lisäksi pesuaineet ovat täytettävissä pumppupulloissa, joten muovijätettäkään ei synny turhaan.
Viikonloppureissulla pääsimme nautiskelemaan Scandic Hasselbackenin brunssista. Tukholmassa asunut tuttava kertoi, että paikka on suosittu brunssipaikka myös tukholmalaisten keskuudessa. Kiitosta annamme etenkin aamupalapöydän runsaalle ja raikkaalle hedelmävalikoimalle sekä superherkullisille letuille.
Scandic Hasselbacenista pääsi helposti Tukholman keskustaan raitiovaunulla numero 7. Me taitoimme matkan välillä myös kävellen, kun sääkin suosi. Aivan hotellin läheisyydessä pääsee tutustumaan Djurgårdenin kohteisiin kuten Junibackeniin, Aquaria Vattenmuseumiin ja Skanseniin.
Taksimatkasta puheen ollen, kannattaa ottaa neuvosta vaari ja katsoa tarkkaan, minkä taksiyhtiön kyytiin hyppää. Me jouduimme nimittäin kahden taksikuskin huijaamaksi matkalla laivaterminaalista hotelliin. Kuskit velottivat lyhyehköstä matkasta törkeästi ylihintaa, mutta emme osanneet asiaa kiireessä tarpeeksi ajoissa epäillä, joten jouduimme maksumiehiksi. Hotellin ystävällinen henkilökunta teki kyllä kaikkensa asian selvittämiseksi, mutta ilmeisesti taksihuijaus on Tukholmassa melko yleistä ja sen korjaaminen kovin hankalaa. Olkaa te siis meitä valppaampia ja käyttäkää vain turvallisia taksiyhtiöitä, kuten esimerkiksi Stockholm Taxia ja välttäkää ainakin Nordic Cabia.
Postaus toteutettu yhteistyössä Scandic Hotelsien ja VisitSwedenin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti