perjantai 4. lokakuuta 2013

Illallisella kaupungin kattojen yllä

Minilomalla Original Sokos Hotel Vaakunassa söimme kahteen otteeseen ravintola Loisteessa. Olemme testiryhmän kanssa testanneet Loisteen lounaspuitteita aikaisemminkin, mutta nyt pääsimme sekä illalliselle että aamiaiselle hiljattain remontoituun ravintolaan.
Ravintola Loiste on Helsingissä yksi niistä harvoista paikoista, joista löytyy sekä kankaiset pöytäliinat että lasten leikkipaikka. Tai oikeastaan sana leikkipaikka on vähän alimitoitettu, sillä ravintolassa lasten käyttöön on varattu kokonainen iso huone, jossa mahtui leikkimään junaradalla, puuhailemaan kosketusnäyttöpelien parissa, ryömimään tunnelissa ja pistämään pystyyn jopa pienimuotoisen sählypelin. Vielä kun huoneeseen saisi lapsille hoitajan, niin palvelu olisi täydellistä ;). Meitä oli matkassa neljä aikuista, joten pystyimme kierrättämään lapsenvahtivuoroa.
Ravintolassa kun oltiin, pääosassa on kuitenkin ruokailu, joten leikkihuoneesta oli välillä maltettava rauhoittua ruokapöydän ääreenkin. Loisteessa ei ole lastenlistaa, mutta suuresta osasta listan vaihtoehtoja on mahdollisuus saada puolikas annos. Me tilasimme tarjoilijan suosituksesta lapsille lohikeittoa. Kermainen keitto maistui kaikille junioreille hyvin. Aikuisten annoksissakaan ei ollut moitittavaa. Bonuksena kymmenennen kerroksen ravintolassa tulevat tietysti maisemat. Oli kiva katsella hämärtyvää Helsinkiä välillä yläilmoista.
Arki-iltana Loisteen asiakaskunta koostui etupäässä aikuisseurueista, mutta fiinistä miljööstä huolimatta lapsikatraamme sulautui hyvin joukkoon. Jos hakusessa on paikka, jossa on aavistus fine dining -meininkiä, mutta vierailu lasten kanssa Michelin-tähdin varustetussa ravintolassa arveluttaa, kannattaa ehdottomasti pitää Loiste mielessä.
Postaus toteutettu yhteistyössä Original Sokos Hotel Vaakunan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti