perjantai 11. lokakuuta 2013

Laiva on lastattu lapsilla (ja muutamalla Muumilla)!

"Jee, jee, jee... Muumilaivaan... Jee, jee, jee!" Näin meillä hihkuttiin syksyisenä perjantai-iltapäivänä kun kävelimme hiljalleen Kauppatorilta Olympiaterminaalin suuntaan. Pääsimme nimittäin matkaamaan pienelle viikonloppulomalle Tukholmaan TallinkSiljan Serenade- ja Symphony-laivojen kyydissä. Äiti joutui matkalla hieman toppuuttelemaan, että Muumit saattavat kyllä olla talviunilla Naantalissa, mutta kuinka väärässä se äiti olikaan...
Olimme matkalla yhteensä kahdeksan hengen voimin, joista puolet oli lapsia (iältään 1, 2, 3 ja 5 v.). Lapsille laivalle pääsy oli erittäin mieleinen ja odotettu hetki! Nopeasti matkalaukku hyttiin ja suoraan juoksujalkaa leikkipaikalle, Silja Landiin. Silja Land sijaitsee laivan sisääntulokerroksessa, kannella 7. Leikkipaikassa on selkeästi merkityt alueet perheen pienimmille ja jo vähän isommille leikkijöille. Pallomeriä liukumäkineen löytyy molemmilta puolilta leikkialuetta. Isompien lasten puolella  on myös videonurkkaus sekä pelikonsolipelejä. Pienempien, alle neljävuotiaiden, puolelta löytyy muun muassa junarata, potkumopoja sekä pieni leikkimökki. Meillä oli ensimmäistä kertaa hieman haastavampi tilanne, sillä testiryhmästä löytyi lapsia molemmista ikäryhmistä. Onneksi aikuisiakin oli matkassa riittävästi, joten lapsenvahtiongelmat saatiin ratkaistua. 
Silja Landissa on leikinvalvoja paikalla useaan otteeseen ja häneltä voi saada lisää erilaisia aktiviteetteja. Saa ohjeita Muumisuunnistukseen tai piirustuskilpailuun tai voipa häneltä lainata vaikka lautapelejäkin ajan kuluksi. Me lähdimme etsimään Muumi-aiheisia kysymyksiä pitkin laivaa ja ratkomaan niitä.
Kysymykset ja niiden sijainnit olivat juuri sopivia noin 4-5 -vuotiaille kaveruksille. Innoissaan etsittiin jokaista kysymyslappua ja muisteltiin oikeita vastauksia. Jokaiseen kysymykseen saimme myös (oikeat) vastaukset ja paperi palautettiin leikkihuoneen ohjaajalle. Paluumatkalla suunnistimme ainoastaan leikkihuoneessa, vastaillen Muksuvisan kysymyksiin. Myös tässä leikissä lapset jaksoivat olla innokkaasti mukana, eikä palkinto"porkkana" ainakaan tehnyt haittaa :)
Päivällisen jälkeen (josta lisää myöhemmin) olikin sitten diskon aika. Sekä meno-, että paluumatkalla laivan tanssiravintolassa oli muumihahmoja tanssittamassa lapsia. Pimeys ja värikkäät valot tekivät diskosta aivan oikean tuntuisen ja lapset tykkäsivät. Kaksivuotias taapero haki välillä turvaa äidin sylistä, mutta juuri jalat alleen saanut yksivuotias sen sijaan oli menossa aivan täysillä mukana. Muumidisko alkoi laivalla klo 19.45 paikallista aikaa ja oli kestoltaan juuri sopivan pituinen, jotta iltatoimiinkin ehdittiin vielä lähes normaaliin aikaan.
Muumilaivalla, tai siis Siljan Symphony- ja Serenade-laivoilla on runsaasti ohjelmatarjontaa kaiken ikäisille. Pienimmät viihtyvät mainiosti pitkiäkin aikoja lasten leikkihuoneessa ja vähänt isomma lapset jaksaisivat varmasti hengata PlayStation loungessa pidempäänkin. Lisäksi laivalta löytyy vielä kylpyläosastokin, eli vesipetojen kannattaa ehdottomasti ottaa uimapöksyt mukaan! Laivalla on helppo saada myös lapsilisät kulutettua, kun shoppailtavaa riittää herkuista laukkuihin ja leluista vaatteisiin. Meidän reissulla lapset saivat valita paluumatkalla laivan Gifts & Toys -myymälästä mieleiset lelut matkaan. Valinnanvaraa riitti ja mieltymykset vaihtuivat. Lopulta matkaan tarttui ainakin Palomies Sami - ja Puuha Pete -tarvikkeita.
Me majoituimme risteilyllä Promenade-luokan hyteissä. Näin syysaikaan, kun pimeys tulee nopeasti, ikkunat laivan kävelykadulle viihdyttävät lapsia paremmin kuin ikkunat pimeyteen. Pienessä hytissä on kiva mennä leikkimään ikkunasyvennykselle ja katsella samalla alla kulkevia ihmisiä. Muutenhan hytissä käydään oikeastaan vain nukkumassa, muu aika kuluu hyvin muuallakin. Taaperolle oli huoneeseen pedattu oma matkasänky, joka mahtui juuri sopivasti kahden alasängyn väliin. Tällä taattiin sopivat nukkumatilat kaikille, eikä kukaan myöskään päässyt putoamaan alasängystä. Laivan humina ja pieni tärinä (tai sitten se muumidisko...) nukuttivat lapset nopeasti ja unta riitti hyvin aamuun asti. 
Mikäli ei ole sidottuna vain viikonloppumatkailuun, kannattaa lapsiperheiden ehdottomasti lähteä risteilemään joku maanantaipäivä. Silloin Siljan laivoilla on erityisen paljon hauskaa ohjelmaa nimenomaan lapsille, sillä kyseessä on Muksumaanantai! Muksumaanantain aikataulut ja esiintyjät löytää täältä.
Tukholman reissustamme on tulossa lisää postauksia lähipäivinä.
Postaus toteutettu yhteistyössä TallinkSiljan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti