lauantai 31. elokuuta 2013

Satusynttärit!

Juhlitaanko teidän perheessä loka-marraskuussa 5-10 -vuotiaan pikkusankarin tai -sankarittaren synttäreitä? Miltäs kuulostaisi satuilu, touhuilu ja riemukas synttärimeininki sirkus-, merirosvo- tai prinsessateemalla höystettynä? 
Helsingin kaupunginkirjastossa testataan tänä syksynä uutta satusynttärit-palvelua. Satumaisia juhlia vietetään Rikhardinkadun kirjastossa. Kirjasto järjestää valitun teeman mukaisen sisällön, ohjelman ja rekvisiitan, vanhempien vastuulla ovat synttäritarjoilut. Maksuttomien satusynttäreiden varaaminen alkaa syyskuussa keskustakirjaston verkkosivuilla, eli kannattaa seurailla sivuja, jos satujuhlat kiinnostavat!
Rikhardinkadun kirjasto on muutenkin aika mukava paikka vierailla lasten kanssa. Rattaiden kanssa sisäänkäynti on hieman mutkikas, mutta hissi löytyy Korkeavuorenkadun puolelta, summerilla varustetun oven takaa. Lastenosasto sijaitsee kirjaston ensimmäisessä kerroksessa.
Kirjastossa voi paitsi lueskella sekä lainata kirjoja ja DVD:itä, myös leikkiä, pelailla ja piirtää. Lisäksi kirjastossa järjestetään erilaisia lapsille suunnattuja tapahtumia kuten satutunteja ja runokylpylöitä, näistä tietoa löytyy kirjaston nettisivuilta.
Me teimme kirjastossa hieman poikkeuksellisesti tällä kertaa myös ostoksia; muutamalla kymmenellä sentillä nimittäin löytyi jokaiselle testiryhmän naperolle mieluista lukemista lastenosaston poistokirjahyllystä.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti