tiistai 27. elokuuta 2013

Museossa syömässä - SIS. Deli + Cafe WeeGee

Olimme sopineet lounastreffit espoolaisten kavereiden kanssa Tapiolaan. Sopivaa ruokapaikkaa miettiessä mieleen tuli vanhoilta espoolaisajoilta tuttu WeeGee-talo, jonka ravintola oli muistikuvien mukaan lapsiperheiden suosiossa. Suuntasimme siis kohti näyttelykeskusta.
Ulko-ovelle päästyämme alkoi epäilyttää ...olimme nimittäin liikkeellä maanantaipäivänä ja maanantaihan on tunnetusti se viikonpäivä, jolloin useat museot pitävät ovensa kiinni. Rakennus vaikuttikin kovin hiljaiselta, mutta ravintolasta kantautuva kilinä ja kolina kuitenkin paljastivat, että ruokaa olisi tarjolla, vaikka kulttuurinnälkää ei tällä kertaa sammutettaisikaan. 
WeeGeen ravintola, SIS. Deli + Cafe on auki pääsääntöisesti siis myös maanantaisin museoiden ollessa suljettuna. Tarkista kuitenkin aukioloajat etukäteen ravintolan sivuilta, sillä esimerkiksi kesäaikaan niissä on hieman poikkeuksia.
Ravintolaan oli katettu lounaspöytä, lisäksi oli tarjolla purtavaa pienempään nälkään ja salaatteja valinnaisilla täytteillä. Helteisenä kesäpäivänä salaattivaihtoehto kuulosti houkuttelevalta, joten me äidit tilasimme sellaiset. Kolmevuotiaalle päätin ottaa buffet-lounaan, jonka hinta 1-3 -vuotiaille oli 3 euroa. 4-12 -vuotiaatkin söisivät suht edullisesti, 5 eurolla. Kokki tuli vielä erikseen sanomaan, että jos vain maistuu, lapselle saisi ottaa myös leirikoululaisille tarjolla olevaa makaronilaatikkoa. Tämähän kuulosti hyvältä! 
Testipäivänäkin ravintolassa oli useita lapsellisia seurueita. Lapsiasiakkaisiin oli selvästi varauduttu, sillä syöttötuoleja oli runsaasti tarjolla, asiakkaiden käytössä oli mikro ja vauvanruokapurkeille oli jopa oma kierrätysastia. Koko testiryhmämme sai tankattua mahat täyteen. Tilava lastenhoitohuone sijaitsee kätevästi ravintolan lähettyvillä.
Ruoan jälkeen kolmevuotias temppuili hetken aikaa punaisten puppyjen ja pyörivien tuolien parissa WeeGee-talon aulassa. Pian kuitenkin suuntasimme kohti varsinaista retkikohdettamme, liikennepuisto Mini-Tapiolaa, josta lisää seuraavassa postauksessa. 
P.S. Lasten matkassa on vieraillut WeeGee-talossa aikaisemminkin. Lue lisää visiitistä Lelumuseo Hevosenkenkään täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti