torstai 8. elokuuta 2013

Harrasta lapsen kanssa: Muskari

Yksi lastemme lempiharrastuksista, ihan sieltä pienestä vauvasta asti, on ollut muskari. Muskari oli sellainen, mistä itselläni oli erittäin mukavat muistot ja halusin ehdottomasti mennä muskariin myös omien jälkeläisteni kanssa. Musiikkileikkikouluja, eli muskareita järjestää pääkaupunkiseudulla erittäin moni taho. Me olemme ehtineet kokeilla niistä useampaa. 
Esikoisen ollessa kaksi kuukautinen menimme Helsingin työväenopiston järjestämälle muskari-kurssille. Opetus oli ammattitaitoista ja tunnelma leppoisaa, vaikka vauvat välillä protestoivatkin. Työväenopiston järjestämä muskari on erittäin edullista (alkaen n. 17€), mutta ainakin meidän kohdalla opetus oli pätevää. Meiltä oli kuitenkin muskaripaikalle jonkin verran matkaa, joten seuraavaksi syksyksi valitsimme muskarin lähempää kotiamme. Valitsimme useammasta vaihtoehdosta paikallisen Mannerheimin lastensuojeluliitonjärjestämän muskarin. Muskarimaksu oli edellistä huomattavasti kalliimpi (n. 80€), mutta kuitenkin kohtuullinen. MLL:n muskarissa viihdyimme myös erittäin hyvin ja opettaja oli erittäin lapsiystävällinen ja pätevä. Hieman korkean kausimaksun vuoksi kokeilimme seuraavalla kaudella kuitenkin taas uutta muskaria. Tällä kertaa siirryimme lähiseurakunnan järjestämään muskariin. Seurakunnan muskari maksoi n. 40€/kausi ja siellä viihdyimmekin sitten kaikista parhaiten. Muskariporukka hioutui yhteen ja viikottainen kokoontuminen oli mukava tapahtuma. Myös seurakunnan muskariopettaja oli musikaalinen ja piti lapsista kovasti.
Toisen lapsen syntyessä jatkoimme seurakunnan muskarissa molempien lasten kanssa. Tällä kertaa muut lapset olivat kuitenkin sen verran nuorempia, että esikoinen alkoi jonkin verran pitkästymään vauvojen seassa. Vaihdoimme ystävän suosituksesta uuden asuinalueemme MLL paikallisyhdistyksen sisarusmuskariin. Sisarusmuskarissa on monen ikäisiä lapsia, joten siellä viihtyvät hyvin niin vauvat kuin leikki-ikäisetkin.
Edellämainittujen lisäksi, muskareita järjestää myös moni muu taho. Jamkids järjestää 0-7 vuotiaille lapsille erilaisia muskareita vauvamuskarista bändimuskariin. Musiikkileikkikoulu Musikantit järjestää kiinnostavalta kuulostavia satu-, tarina- ja taidemuskareita itä-Helsingissä. Suosittuja musiikkileikkikoulun järjestäjiä ovat myös eri alueiden musiikkiopistot.
Muskarin perusajatuksena on tarjota musiikin oppia lapsille leikin kautta. Muskarissa siis lauletaan ja leikitään, tanssitaan ja loruillaan. Muskari kestää yleensä kerralla puolesta tunnista tuntiin. Muskaritoiminta tapahtuu lasten ehdoilla, eikä eri syistä tapahtuvia keskeytyksiä katsota pahalla. Musiikki on lapselle hyvä harrastus ja tuttuja muskarilauluja on kiva luritella myös yhdessä kotona. 
P.S Muistattehan arvonnan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti