sunnuntai 18. elokuuta 2013

Pesua ja linkousta Tampereella

Tämä Holiday Clubin Särkänniemi-paketin mainoslause oli niin osuva, että lainasin sen postauksen otsikkoonkin. Yksi meidän perheen kesäloman kohokohdista oli reissu Tampereelle. Majoituimme Tampereen kylpylässä ja hurvittelimme Särkänniemen elämyspuistossa. Kylpylästä on tulossa lisää juttua lähipäivinä, joten tässä postauksessa keskitytään nyt siihen linkousosioon eli Särkänniemeen.
Aloitimme Särkänniemi-vierailun puiston tämän kesän uutuusjutusta, Koiramäestä. Koiramäestä löytyi kolmevuotiaalle sopivasti puuhasteltavaa (veneiden uittoa, keppihevosrataa, liukumäkeä...) ja kaikenikäisille katseltavaa kotieläinpuiston ja Koiramäki-aiheisen teatteriesityksen muodossa.
Kreivi Drakkulan linnan kiipeily- ja temppuradalle emme vielä lapsia päästäneet, lähinnä siksi, että tarkoitus oli ehtiä muihinkin kohteisiin elämyksiä saamaan (ja ikärajakin kohteeseen oli 4 vuotta). Koiramäellä oli myös kahviloita ja kauppoja (aiheeseen sopivine myyntiartikkeleineen tietysti) ja lisäksi siellä sai käydä tervehtimässä Koiramäen asukkaita. Miinusta siitä, että poniratsastus ja ponikärryajelu maksoivat hintavan rannekemaksun lisäksi vielä erikseen.
Kun Koiramäki oli koluttu läpi, kävimme Delfinaariossa katsomassa delfiinien näytöksen. Delfinaarion aulassa oli vaunuparkki, jonne jätimme kuopuksen rattaat esityksen ajaksi. Kolmevuotias ihastui taitaviin eläimiin ja yksivuotiaskin jaksoi istua näytöksen ajan sylissä.
 
Särkänniemi-paketin hintaan kuului aikuisille rannekkeet. Rannekkeen eli elämysavaimen hinta oli 37 euroa (ennakkoon ostettuna 35 euroa) ja sillä pääsi kaikkiin puiston kohteisiin (Koiramäki, Delfinaario, Akvaario, huvipuiston laitteet, Planetaario, Näsinneulan näkötorni ja Sara Hildénin taidemuseo). 3-vuotiaalle, reilu 100-senttiselle lapselle ostimme Ipana-avaimen (31 €/ennakkoon ostettuna 29 €) ja vuoden ikäiselle taaperolle alle 100-senttisille myytävän 5 euron hintaisen Mini-avaimen.
Kolmevuotias mitattiin puistossa 105 cm pitkäksi ja hän sai tästä kertovan leiman käteensä. Tämä oli kätevä systeemi, kun joka laitteella ei näin tarvinnut arpoa, että riittääkö pituus vai ei. 105 cm leimalla varustettu lapsi olisi päässyt itsekseen tai aikuisen kanssa yli 20 laitteeseen. Pituuden sijaan Särkänniemi-reissulla rajoituksia laiteajeluille asettikin käytössämme ollut aika. Puistossa on niin paljon kaikkea, että varaamamme viisi tuntia ei millään riittänyt. Jonottaa meidän ei juurikaan tarvinnut, poikkeuksen teki ainoastaan vanha kunnon Tukkijoki, jonka luona kiemurteli kymmenien metrien jono. 
Tällä vierailulla emme käyttäneet aikaa edes ravintoloissa syömiseen, sillä olimme tankanneet etukäteen vatsat täyteen ja lapsille oli mukana pientä evästä. Ravintoloita Särkänniemestä kyllä löytyy joka lähtöön aina makkarakojuista Hans Välimäen isännöimään ruokapaikkaan saakka. Testasimme myös yhden alueen monista lastenhoitohuoneista. Inva-wc:n yhteydessä oli asialliset tilat vaipanvaihtoon ja pottailuun. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti