sunnuntai 25. elokuuta 2013

Lähimatkailua tropiikkiin

Sade laittoi päivän suunnitelmat uusiksi ja piknik vaihtui retkeksi Kaisaniemen kasvitieteelliseen puutarhaan. Puutarha sijaitsee keskellä hektistä Helsinkiä, rautatieaseman vieressä. Olimme kävelleet muutaman kerran ulkopuutarhassa, mutta sisällä kasvihuoneissa emme olleet aikaisemmin käyneet. 
Sisäänpääsymaksu kasvihuoneisiin on 8 euroa aikuisilta ja 4 euroa 7-17 -vuotiailta. Ulkopuutarhaan on vapaa pääsy. Pääsymaksu tuntui melko kalliilta, etenkin kun sitä vertaa vaikkapa blogissakin esillä olleen Gardenianhinnastoon. Erilaisia alennuksia on kylläkin tarjolla, niitä voi tutkia tarkemmin täältä
Kassalta saimme mukaamme kartan, jonka ohjeistamina suunnistimme huoneesta toiseen. Puutarhan nettisivuilla lukee, että kapeista oviaukoista kulkeminen ei onnistu tuplarattaiden kanssa, mikä pitää kyllä paikkansa. Meillä oli mukana tavalliset yhden lapsen rattaat pienimmälle ja niiden kanssa liikkuminen onnistui ihan hyvin. 
Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa ei ole samalla tavalla tarjolla varsinaisesti lapsille suunnattua tekemistä kuin esimerkiksi Gardeniassa. Testaajalapset kuitenkin viihtyivät retkellä hyvin. Kolmevuotias oli innoissaan avaamassa ovea aina uuteen jännittävän nimiseen huoneeseen ja yhdessä tutkittiin kasveja sekä nuuskittiin hyviä tuoksuja.
Aikuisiin suurimman vaikutuksen teki lummehuone. Kelluvat lehdet ja hennon vaaleanpunaiset kukat olivat kuin suoraan satukirjasta. Vain keijukaiset puuttuivat! Leikki-ikäiselle jäi parhaiten mieleen savannihuoneen puiset eläinhahmot (kasvihuonekierroksen päätteeksi ostetun jätskin lisäksi).
Kasvihuoneissa kierrellessämme oli sadekin laantunut, joten kävimme vielä ihastelemassa ruusuja ulkopuutarhassa. Meillä oli alun perin tarkoitus syödä kasvitieteellisen puutarhan kesäravintola Violassa, mutta se oli testipäivänä yllättäen suljettu. Kasvihuoneiden kassojen luona oli myynnissä juotavaa, jäätelöä ja suklaapatukoita sekä pieni valikoima leluja ja muita matkamuistoja. Lastenhoitohuonekin näytti löytyvän, mutta se oli testihetkellä varattu, joten hoidimme huoltotoimet tavallisessa naisten vessassa.
P.S. Aivan kasvitieteellisen puutarhan vieressä on parikin leikkipaikkaa, jos ylimääräistä energiaa riittää vielä puistokierroksen jälkeen :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti