lauantai 3. elokuuta 2013

Kaikki Muumit laaksossa

Kesälomamme viimeinen reissu suuntautui Turun seudulle. Reissun tarkoituksena oli yöpyä Turussa ja vierailla Naantalin Muumimaailmassa. Muumi-päivään valmistauduttiin jo koko matka Helsingistä asti aiheeseen sopivaa dvd:tä katsellen ja Muumi-pehmoleluilla leikkien. Me jätimme auton maksulliseen parkkiin Naantalin vanhaan kaupunkiin, emmekä näin ollen käyttäneet hyväksi virallista Muumiparkkia ja sen bussikyytiä. Tällä tavalla toimiessa toki parkkiajan ennustaminen on hieman hankalampaa, mutta muuten kustannus on melkolailla saman suuruinen. Parkkipaikalta kävelimme n. puolen kilometrin matkan Muumimaailman porteille ja pääsimme sisään lähes jonottamatta. Etukäteen rannekkeen hankkineille oli oma jono, joten turhaan ei joudu jonottamaan ruuhka-aikoinakaan.  
Olimme vierailleet Muumimaailmassa joskus vuosia sitten aiemmin, mutta lapsille kokemus oli käytännössä aivan uusi (blogin toisen puoliskon aiemmasta käynnistä voi lukea lisää täältä). Esikoisella ei ollut muistoja paikasta enää tallella ja kuopus oli vierailulla oikeastikin ensimmäistä kertaa. Liikuimme Muumimaailmassa täysin lasten ehdoilla, toki välillä karttaa silmäillen. Ihan ensimmäiseksi lasten toiveena olikin päästä niitä ihania muumeja halaamaan, joten suuntasimme suoraan Muumitalolle. Muumitalolla olikin melkein koko Muumiperhe koolla ja halauksia saatiin. 
Kiersimme Muumimaailmassa olon aikana luultavasti jokaisen kolkan ja kohde toisensa jälkeen sai lasten silmät suurenemaan entisestään. Leikki-ikäinen osasi jo helposti yhdistää paikat ja hahmot videoissa ja kirjoissa näkyneisiin tuttuihin kohtiin. Lapsethan tunnistivat paikat huomattavasti helpommin ja nopeammin kuin aikuiset. Oli Drontti Edvardia, Merenhuisketta, Hattivattien luolaa, Möröntaloa ja vaikka mitä! 
Muumilaaksosta löytyvässä teatteri Emmassa pyörii päivien aikana aina kaksi eri esitystä. Me menimme katsomaan jo ennestään tuttua Jättikurpitsaa. Leikki-ikäinen ja kaksivuotias jaksoivat istua koko 15 minuuttisen näytelmän ajan lähes hievahtamatta paikallaan, eikä matkassa ollutta rusina-askia edes tarvittu.  
Muumimaailmassa pääsee liikkumaan vaunujenkin kanssa todella helposti ja monet polut onkin laudoitettu leveäksi helpottamaan kulkua. Toki esimerkiksi Muumitalossa tai teatterissa vieraillessa rattaat pitää jättää rakennuksen ulkopuolelle. WC-tiloja Muumimaailmasta löytyy useampia ja lastenhoitohuoneissa oli tarjolla vaippaikäisille myös kuivia vaippoja. Mekin hyödynsimme tätä tarjontaa ja taapero olikin erittäin tyytyväinen saadessaan pepun peitteeksi hienon muumivaipan. Lastenhoitohuoneista löytyi hoitotason lisäksi myös potta jo hieman taitavemmille taaperoille. 
Muumimaailma on meille erityisen mieleinen käyntikohde sen rauhallisuuden ja yhdessäolon takia. Paikassa ei pauha hysteerinen musiikki, eivätkä neonvalot vilku, eikä siellä juurikaan tarvitse jonottaa. Muumimaailmassa liikutaan luonnon helmassa yhdessä vanhempien kanssa ja havainnoidaan tuttuja juttuja. Muumimaailma pysyy myös ajanhermoilla ja uudistuu jonkin verran joka vuosi. Meille oli tällä kertaa monikin paikka uusi ja ennen näkemätön, mutta juuri tälle kesälle Muumitalon pihalle oli kasvanut ainakin jättimäinen kurpitsa!Muumimaailman rannekkeet maksavat ovelta ostettuna 25€/kpl (alle 3v ilmainen), ennakkoon voi saada muutaman euron halvemmalla. Ruokapaikkoja paikassa on useampia, mutta myös omia eväitä voi hyvin nauttia. Meillä oli myös omat eväät mukana, mutta herkullinen ruuan tuoksu sai meidän testiryhmän toisiin aatoksiin ja nautimmekin eväiden sijaan Pikku Myyn "tarjoamaa" ruokaa. Muumimaailmasta lähti tällä kertaa erittäinen iloinen leikki-ikäinen ja erittäin iloinen, mutta uninen taapero. Muumileikit jatkuivat vielä pitkälle iltaan ja reissua muistellaan meidän perheessä varmasti vielä pitkään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti