sunnuntai 11. elokuuta 2013

Tutustumista Turuus

Muumimaailma vierailun yhteydessä yövyimme hotellissa Turussa. Monista vaihtoehdoista päädyimme tällä kertaa kokeilemaan Turun Scandic Juliaa. Scandic Julia sijaitsee aivan keskustan tuntumassa ja esimerkiksi Sokokselle on hotellilta vain lyhyt kävelymatka. Olemme yöpyneet eri kaupunkien Scandic-hotelleissa ennenkin, joten melko lailla tiesimme mitä hotellilta odottaa.
Scandic Julia pääsi kuitenkin yllättämään perheemme positiivisesti. Hotelli oli erittäin moderni, siisti ja viihtyisä. Hotellihuoneemme oli juuri sopivan kokoinen, että sinne mahtuivat niin lisävuode kuin matkasänkykin. Taaperoa oli huomioitu myös laittamalla potta valmiiksi huoneemme kylpyhuoneeseen. 
Lapsiperheille Scandic-hotellien parasta antia on hotelleista löytyvä leikkipaikka. Scandic Julian leikkipaikka oli tilava ja se oli sijoitettu aivan ravintolan läheisyyteen. Näin lapset saattoivat hyvin leikkiä samalla kun ruuan valmistumista odoteltiin tai kun vanhemmat vielä jatkoivat ruuasta nauttimista.
Leikkipaikan lisäksi hotellista löytyi muutakin lapsiystävällistä. Esimerkiksi aamupalan antimet oli koottu selkeästi myös pieniä asiakkaita ajatellen. Oli porkkanatikkuja, mini crossainteja, useita murokulhoja yms. Yksi asia mistä olin aamupalalla erittäin tyytyväinen oli se, että puurokattilan läheisyyteen oli laitettu kippoon myös lasten suuhun sopivia lusikoita. Niin usein hotelleissa esillä on vain aikuisten aterimia ja pienempiä lusikoita saa metsästää kissojen ja koirien kanssa. Pieni teko, mutta hieno ele :)
Ruokaravintolat valitsimme tällä kertaa ystävien suosituksesta, eikä niinkään lasten näkökulmasta. Ensimmäisenä iltana ruokailimme ravintola Vaakahuoneella, Jokirannassa. Ravintola on tunnettu katetusta terassistaan ja livemusiikista, mutta me olimme ruokailemassa paikassa alkuillasta ja lähdimme pois livebändin alta. Vaakahuoneella tarjoillaan päivittäin runsas saaristolaisbuffet ja tenavillekin löytyy oma buffettinsa vajaan viiden euron hintaan.
Aikuiset nauttivat tällä kertaa ruokansa listalta, mutta lapset sen sijaan testasivat buffa-pöydän antimia. Hyvin upposivat riistapullat ja perunamuussit junioritestaajiin, kuten myös pitsat ja pastat hieman varttuneempiinkin testaajiin. Ruokailu Vaakahuoneella sujui hyvin, vaikka paikka ei niin erityisen lapsiystävällinen ollutkaan. WC-tiloja emme edes testanneet, sillä henkilökunta kertoi, että varsinaista lastenhoitohuonetta heiltä ei löydy.
Koska Turun jokiranta on erityisen viihtyisää ja kaunista seutua, halusimme nauttia seuraavan päivän lounaan samassa ympäristössä. Valitsimme ravintolaksi jokilaiva Svarte Rudolfin. Lounasaikaan, sateisena päivänä ravintolassa oli hyvin tilaa ja saimme valita mieleisen pöydän vapaasti. Suuntasimme askeleemme perimmäiseen nurkkaan, sillä näin takasimme paremman ruokarauhan sekä meille, että muille ruokailijoille. 
Ravintolalaivan tilat ja käytävät eivät ole kovinkaan leveät, joten me ennakoimme ja jätimme rattaat tällä kertaa autoon. Syöttötuoleja paikasta sen sijaan löytyi useampia ja ruokalistalta löytyi omat annokset myös lapsille. Tällä kertaa juniorit nauttivat lohta ja perunamuussia hyvällä ruokahalulla. Vanhemmat olivat salaatteihinsa hieman pettyneitä, mutta nälät saatiin kuitenkin taltutettua. Vaipan vaihtoa ei laivan ahtaissa saniteettitiloissa voi oikein suositella, mutta todistettavasti sekin onnistuu.
Oletteko te yöpyneet Turussa Scandic Juliassa? Entä mitä ravintoloita Turussa suosittelisitte lapsiperheille?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti