torstai 22. elokuuta 2013

Haikeutta ilmassa, peukut pystyssä

Syksyn lähestyessä, mikä onkaan sen ihanampaa kuin muistella kesän reissuja ja tapahtumia. Näitä muisteloita saattaa blogissa esiintyä vielä jonkin aikaa, annattehan siis anteeksi :)
Meillä, tai siis isovanhemmilla, sijaitsee kesäpaikka Keski-Suomessa ja siellä tuli luonnollisesti vietettyä lomalla jonkin verran aikaa. Eräänä sateisena päivänä päätimme tehdä autoreissun lähimpään "isoon" kaupunkiin, Jyväskylään. Tarkoituksenamme oli suunnata Peurungalta löytyvään Hilarius Hiiren kylään, mutta pitkän etäisyyden takia päätimmekin jäädä hieman lähemmäksi, satumaiseen leikkipuistoon Peukkulaan. Peukkulan nettisivut mainostavat paikan olevan täynnä temmellystä ja leikkimisen riemua. Lapset pääsevät mukaan satuhahmojen seikkailuihin ja ohjelmaa riittää koko perheelle. 
Meidän vierailupäivänämme oli hieman sateista, mutta olimme lähteneet matkaan varautuneena, kuravaatteet laukkuun pakattuina. Peukkulassa on kuitenkin myös sisätila, jossa voi hyvin peuhata ja puuhailla rankkasateenkin sattuessa. Toki ulkona on hurjan paljon enemmän virikkeitä ja henkilökunta sanoikin, että satuhahmot seikkailevat ulkona, vaikka hieman sataisikin.
Paikalle saapuessamme Peukkulan Kinossa oli juuri alkamassa näytelmä Tuhkimosta. Sadun näyttelijät olivat paikassa muutenkin pyöriviä satuhahmoja ja vitsit ja käytetyt sanamuodot olivat melko lailla erilaisia kuin mihin Tuhkimo-sadussa normaalisti on totuttu. Minä pidin näytelmää jotenkin outona, mutta leikki-ikäinen ja taapero jaksoivat istua hiljaa paikallaan koko 15 min kestäneen esityksen ajan. 
Näytelmän jälkeen lapset kiiruhtivat sisällä olleeseen leikkitelineeseen ja kiipeilivät ja liukuivat mielin määrin. Sateisena päivänä Peukkulassa oli melko maltillisesti väkeä, mikä oli vain positiivinen juttu - ainakin äidin näkökulmasta. 
Sisäleikkien jälkeen puimme kuravaatteet ylle ja siirryimme ulkotiloihin. Ensivaikutelma ulkoalueesta oli melko aneeminen. Muutama haalistunut pomppulinna, polkuautorata ja nikkarointipaja. Mietin jo mielessäni rahojen valumisesta suohon, kunnes kävelimme aluetta hieman eteenpäin. Alueen takareunasta löytyikin kokonainen satukylä. Oli linnaa, merirosvon laivaa, prinsessan kotia ja ties mitä. Lapset viipottivat innoissaan rakennuksesta toiseen ja tutkivat niistä löytyneitä esineitä. Henkilökunta, eli satuhahmot, olivat innokkaina mukana ja juttelivat ja leikittivät lapsia. 
Peukkula oli sateisenakin päivänä ihan positiivinen yllätys. Lapset olisivat viihtyneet paikassa vaikka kuinka kauan! Ravintoloita ja kahviloita paikasta löytyy useampia, joskin meillä oli tällä kertaa omat eväät mukana. WC-tilat olivat erittäin hyvin varustellut ja siistit. Kesäaikaan Peukkulaan kustansi sisään (2 päivän lippu) aikuiselta 18€ ja yli 2v lapselta 12€. Tarkemmat hinnat näet täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti