perjantai 16. elokuuta 2013

Minishoppaajan kierros

Sen kunniaksi, että Lasten matkassa on testannut yli 200 ravintolaa, museota, tapahtumaa, kahvilaa, kauppaa, lastenhoitohuonetta, retkikohdetta ja askarteluvinkkiä, päätimme koota muutamia suosikkejamme teemakierroksiksi. Kohteet on asemoitu suurin piirtein ja sinnepäin kartalle ja kierrokset on suunniteltu niin, että ne on välimatkan puolesta mahdollista kiertää yhdellä kertaa. Aivan sallittua on myös valita joukosta omat suosikkinsa ja lisäillä matkan varrelle osuvia kiinnostavia juttuja sekaan. 
Kursivoidut linkit vievät aikaisempiin blogipostauksiin. Työn alla on jo muutamia reittejä, mutta nyt on loistava tilaisuus kertoa kommenttiboksiin toiveita kierrosten aihepiiristä! Ensimmäinen kierros koostuu shoppailuvinkeistä, mutta jatkossa luvassa on myös vähemmän kaupallisia juttuja.
Tässä siis ensimmäinen Lasten matkassa suosittelee -kierros: Minishoppaajat, olkaa hyvät! 
Näytä Minishoppaaja suuremmalla kartalla
Minishoppaajan kierros on Himoshoppaaja-hengessä suunniteltu reitti kaikille pienten lasten kanssa Helsingin keskustaan shoppailemaan lähteville. Reitin varrelle on koottu paljon lastenvaate- ja -tarvikeliikkeitä, vaunujen kanssa liikkuville sopivia ruokapaikkaehdotuksia, toimiviksi testattuja lastenhoitohuoneita ja väliin muutamia leikkipaikkoja, jotta pienimmätkin shoppaajat pysyisivät tyytyväisinä. 
Aloita kierros Kampin kauppakeskuksesta. Lasten maailma avautuu kolmannessa kerroksessa, josta löytyvät äitiys- ja lastentarvikeliike Bebes, lastenvaatekaupat NameIt, Polarn O. Pyret, Kids Avenue, Pikkuväki-Pompii ja Du Pareil au même sekä muutama lelukauppa. Ainakin Bebesissä sekä PO.Pin ja NameItin liikkeissä on minishoppaajille leikkipaikat. Bebesissä voi myös imettää mukavasti sohvalla.
Kauppakeskuksen kolmannessa kerroksessa sijaitsee Kampin lastenhoitohuone, jossa on hyvät tilat vaipanvaihtoon, ruokailuun ja vessassa käyntiin. Muita Kampin liikkeitä, joissa lapsellisen kannattaa piipahtaa, ovat Marimekko (1. kerros), Benetton (myös äitiysvaatteita, 1. kerros), Pentik (1. kerros) ja Tiger (E-taso). Pieni valikoima äitiysvaatteita löytyy lisäksi Vero Modan Mamalicious-merkiltä (1. kerros).
Lounaspaikaksi suosittelemme Kampin kauppakeskuksen viidennessä kerroksessa sijaitsevaa Johto Cafea. Valitse takanurkasta mukavan sohvaryhmän äärestä pöytä, jonka ääressä lapsilla on tilaa telmiä. Jos mukana on varsinaista leikkipaikkaa kaipaavia lapsia, käykää syömässä Sokoksen ylimmän kerroksen Ravintola Loisteessa, jossa on lapsivieraille iso leikkihuone.
Välillä kannattaa käydä purkamassa ylimääräistä energiaa. Kiva ja monipuolinen Lastenlehdon leikkipaikkahauskoine kiipeilytelineineen ja juoksuratoineen sijaitsee Kampin kauppakeskuksen länsipuolella.
Mikäli shoppailuintoa riittää vielä Kampissa kiertelyn jälkeen, jatkakaa matkaa Aleksanterinkadulle. Mennessä voi piipahtaa Forumissa Jesper Juniorissa, jossa on myös pieni leikkinurkkaus. Stockmannilla saa vierähtämään hetken jos toisenkin. Lasten osasto on tavaratalon kuudennessa kerroksessa. Sieltä löytyy myös yksi kaupungin parhaista lastenhoitohuoneista sekä lapsiparkki yli 3-vuotiaille.
Aleksanterinkadulta löytyvät edullista lastenmuotia myyvät ketjuliikkeet kuten Lindex ja H&M, jonka oma, erityisesti lastenvaatteisiin keskittynyt myymälä H&M Kids sijaitsee osoitteessa Aleksanterinkatu 11.
Ostospäivä on hyvä päättää kahvihetkeen. Vaunujen kanssa on helppo liikkua esimerkiksi Kluuvin yläkerranSalad Bar Versossa. Isommat lapset voi viedä Senaatintorin laidalla sijaitsevaan Cafe Köketiin, jossa ihanien leipomusten lisäksi on tarjolla kotoisa ilmapiiri ja piirustusvälineitä.
Karttasymbolit: Maps Icons Collection http://mapicons.nicolasmollet.com 
Huom! Juttu perustuu omiin kokemuksiimme lasten kanssa liikkumisesta vuodesta 2008 lähtien. Osa kohteista on testattu blogin puitteissa joitakin kuukausia aikaisemmin, joten emme ota vastuuta, jos asiat ovat muuttuneet sen jälkeen. Mikäli huomaat väärää tai vanhentunutta tietoa, olisi kuitenkin kiva, jos kertoisit siitä meille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti