lauantai 24. elokuuta 2013

Soittimet puistossa

Monessa mediassa on hehkutettu Helsingin Eiranrantaan Taiteiden yönä pystytettyä Soitinpuistoa. Me pakkasimme perjantaina pesueen matkaan ja suuntasimme Kaivopuiston kulmille kuuntelemaan noita suloisia sointuja. 
Matkan varrella tuli suunnitelmiin hieman muutoksia, kun huomasimme Soitinpuiston avautuvan vasta iltapäivällä. Käytimme sitten aamupäivän muun muassa puistoiluun ja suuntasimme sointujen luokse jo hieman väsähtäneen testiryhmän kanssa.
Helsingin juhlaviikkojen nettisivut kertovat Soitinpuistosta seuraavaa: Soitinpuisto on ranskalaisen Pierre Sauvageot’n suunnittelema kaupunkitaideteos, joka kohoaa Eiranrantaan. Soitinpuisto koostuu Sauvageot’n suunnittelemista erilaisista tuulessa ujeltavista ja kilkattavista soittimista, jotka on pystytetty kävelyreitin varrelle. Musiikillinen kävelyretki on joka kerta ainutlaatuinen kokemus. 
Alkuviikosta kaupungilla järjestettiin työpajoja, joihin kuka tahansa olisi saanut mennä tekemään oman, näyttelyyn liitettävän soittimensa. Testiryhmän juniorit taisivat innostua eniten näistä omatekoisista soittimista, jotka oli asetettu Soitinpuiston alkupäähän. Kun lopulta pääsimme niiden "oikeiden taiteilijoiden" tekemien soittimien luokse, alkoi pitkä kävelymatka jo tehdä tehtävänsä ja lapset näyttää väsymisen merkkejä. Lisäksi Soitinpuistossa piti olla mahdollisimman hiljaa, joten väsymyksestä riehakkaat leikki-ikäiset eivät tällä kertaa olleet ihan se sopivin kohdeyleisö. Soitinpuiston ideanahan on keskittyä kuuntelemiseen, ohjeissa kehoitetaan laittamaan vaikka silmät kiinni ja kulkemaan tuulen mukanaSoittimet olivat kyllä myös visuaalisesti näyttäviä, mutta tästä elämyksestä sai eniten irti korvia käyttämällä.    
Mikäli joku innostui ja haluaa mennä kuuntelemaan ujeltavia ja kilkattelevia soittimia Eiranrantaan, kerrottakoon, että Soitinpuisto on avoinna vielä lauantaina ja sunnuntaina klo 14-20.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti