maanantai 30. syyskuuta 2013

Puhelin, tietokone ja muuta museokamaa

Vietimme koko perheen voimin yhden sateisen lomapäivän Tekniikan museossa. Museo sijaitsee Vanhassakaupungissa, entisen vesilaitoksen tiloissa. Paikka on kaunis ja sopii hyvällä säällä mainiosti vaikka piknik-tarkoituksiin. Meidän vierailupäivänämme kuitenkin siis sataa tihutti, joten astelimme suoraan sisään pääovesta pyöreään näyttelyhalliin.
Lippujen hinnat ovat aikuisilta 6 euroa, 7-17 -vuotiailta euron ja alle 7-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi sisään. Lisäksi joka torstai museoon on vapaa pääsy. Tarkempi hinnasto löytyy täältä
Tekniikan museo sopinee parhaiten vierailukohteeksi kouluikäisille lapsille, vaikka kolmevuotiaallekin museossa oli paljon ihmeteltävää ja lapsi viihtyi hyvin kierroksella. Näyttelyissä oli jonkin verran interaktiivisuutta, mutta etenkin viestintä-näyttelyssä on paljon esineitä, joihin koskeminen on kiellettyä. Olimmekin tyytyväisiä, että museovierailu ajoittui pääosin yksivuotiaan touhukkaan kuopuksemme päiväuniaikaan, sillä häntä emme olisi uskaltaneet päästää museossa vapaasti taapertamaan.
Rattaiden kanssa liikkuminen oli pääosin sujuvaa, tosin muutamat portaat kierrokselle osuivat ja isä sai napata kärryt kainaloon.
Kaikenlaisten koneiden ja vempeleiden joukosta mieleenpainuvin juttu leikki-ikäiselle oli lopulta metro ja etenkin tuttu metronpenkki, jolle pääsi istumaan. Pongista Pleikkaan -näyttelyssä perheen miehet viihtyivät myös rallipelin äärellä.
Vähän vanhemmat lapset saattavat saada museovierailusta enemmän irti 10-vuotiaille ja sitä vanhemmille suunnattua TekGame-peliä pelaamalla. Museon nettisivuilla lukee myös, että lapset voivat osallistua museovierailun yhteydessä Kummituksen kuvasuunnistukseen. Kuulostaa hauskalta! Meille tällaista juttua ei mainostettu, joten se jäi nyt testaamatta. Tekniikan museossa on muuten meneillään Pienten paja -niminen hanke, jonka lopputulosta, elämyksellistä lastennäyttelyä päiväkoti-ikäisille, päästään toivottavasti testaamaan parin vuoden kuluttua.
Omaa kahvilaa Tekniikan museosta ei löydy. Lipunmyynnistä voi ostaa jäätelöä ja omien eväiden syömistä varten on punatiilihallissa pöytiä ja tuoleja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti