keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Teatteria museossa

Testiryhmän museovierailut saivat jatkoa, kun lähdimme tutustumaan Kaapelitehtaalla sijaitsevaanTeatterimuseoon. Matka sujui hyvin, sillä metro kulkee ja Ruoholahden pääteasemalta ei ollut kuin muutaman minuutin kävelymatka Teatterimuseon ovelle. Pyörätuoli-/ratasliuska ja korkeat lasiovet toivottivat ryhmämme tervetulleeksi perille. Teatterimuseon kanssa samoissa tiloissa toimii myös muita museoita, mutta meidät ohjattiin lipputiskiltä ystävällisesti hissillä toiseen kerrokseen, missä Teatterimuseon näyttelyt sijaitsevat.
Olimme liikenteessä perjantaina heti lounasajan jälkeen, eikä museossa ollut liikaa tunkua. Tämä sopi hyvin vilkkaalle testiryhmälle, eikä testipaikkoihin syntynyt turhia jonoja. Niinpä, testipaikkoihin! Teatterimuseossa on nimittäin, monista muista museoista poiketen, useita kokeilupisteitä. Me tiedämme nyt miltä tuntuu sutia pakkelia naamaan teatterin backstagella, tai miltä tuntuu esiintyä prinsessavaatteissa ihan oikealla teatterilavalla, puhumattakaan siitä, miltä tuntuu antaa äänensä itse Risto Räppääjälle.
Näitä kaikkia ja monia muita hauskoja kokeiluja on Teatterimuseossa mahdollista tehdä. Leikki-ikäiset testaajat viilettivät innoissaan näyttelystä toiseen ja silmät kiiluen kysyivät, mitä tässä saa tehdä. Kaikista suurimman vaikutuksen testiryhmään taisi kuitenkin tehdä sininen studio, missä sai leikkiä ihan oikeaa sääpoikaa. 
Teatterimuseossa on tällä hetkellä kolme pysyvää näyttelyä ja kaksi vaihtuvaa näyttelyä. Me emme noudattaneet orjallisesti oppaalta saatua pohjakarttaa, vaan menimme sinne minne lapset halusivat. Kaikki näyttelyt tuli kuitenkin nähtyä ja suosikit selvitettyä.
Kaiken kaikkiaan tällaiset koettavat museot ovat lapsiperheille erittäin mieluisia vierailukohteita. Teatterimuseonkaan pääsylippujen hinnat eivät ole päätähuimaavia (6€/4€) ja lapsilla pysyy mielenkiinto yllä kun saa myös kokeilla, eikä vain katsoa. Jonkin verran haastetta testiryhmän museovierailulle antoi nuorimmainen testaaja, joka jalat alle saatuaan ei meinannut pysyä samoissa näyttelytiloissa muiden kanssa hetkeäkään. Tästäkin selvittiin rattailla (joita muuten pystyi helposti kuljettamaan mukana koko näyttelyn läpi) ja rusinoilla. 
Teatterimuseo tarjoaa näyttelyiden lisäksi myös muita palveluja. Isommat ryhmät voivat varata itselleen ohjattuja työpaja- ja kiertokäyntejä. Työpajat räätälöidään osallistujille sopiviksi, joten ne sopivat hyvin myös lapsiryhmille. Näiden lisäksi Teatterimuseossa voi järjestää myös lasten syntymäpäiväjuhlat.
Asianmukaiset, mutta astetta tyylikkäämmät wc-tilat löytyivät Teatterimuseon kerroksesta, heti hissien vierestä.
Kaapelitehtaan museoissa vietetään perhepäivää 28.9.2013, jolloin museoista löytyy puuhaa erityisesti lapsiperheille. Silloin on siis hyvä päivä suunnistaa myös Teatterimuseoon! Onko teistä kukaan vieraillut Teatterimuseossa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti