lauantai 21. syyskuuta 2013

Vanhankirkon puiston leikkipaikka

Helsingin keskustan leikkipaikoista blogissa on aikaisemmin ollut juttua esimerkiksi Kampissa sijaitsevastaLastenlehdon leikkipaikasta sekä Kruununhaan Säätytalon puistosta. Nyt on vuorossa pieni ja jo hiukan nukkavieru, mutta keskeisen sijaintinsa ansiosta esittelyyn pääsevä Vanhan kirkkopuiston (tai tuttavallisemmin Ruttopuiston) leikkipaikka.
Tämä pikkuinen leikkipuisto sijaitsee aivan Helsingin vanhan kirkon kupeessa. Vanha kirkkohan on se TV:stä tuttu paikka, jossa vihittiin taannoin pareja Kuninkaalliset häät -ohjelmassa. Puistosta löytyy muutama vieterikeinu ja yksi kiipeilyteline, paljon hiekkaa ja laatikollinen hiekkaleluja. Ainakin testihetkellä lelulaatikko oli onneksemme auki, joten lapsilla riitti puuhaa ämpäreiden ja lapioiden kanssa. Aikuisia varten puiston aurinkoisessa nurkassa on myös penkki. Leikkipaikka on kokonaan aidattu, mikä on ihana asia ainakin 1- ja 2-vuotiaiden lasten äitien mielestä.
Vanhan kirkkopuiston leikkipaikka on mainio kohta hengähtää hetkeksi vaikkapa Punavuoren putiikeissa kiertelyn lomassa. Jos vanha kirkko sattuu olemaan auki, voi samalla reissulla kurkata sinnekin sisään, niin ulkoilun lisäksi tulee kuitattua päivän kulttuurikasvatusosio ;). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti