maanantai 16. syyskuuta 2013

Retkellä Ruoholahdessa

Eräänä perjantaina, kun oli jälleen retkipäivän aika, esikoinen sanoi, että olisi kiva, jos mentäisiin lentokoneella jonnekin. No, yhden yön varoitusajalla (muutenhan siis toki ;)) emme ehtineet ihan oikealle lentomatkalle, mutta suuntasimme sen sijaan Ruoholahteen. Päämääränä oli mennä Jätkäsaaressa sijaitsevanVerkkokauppa.comin kattoterassille joskin muutaman pysähdyksen kautta. 
 
Ensimmäinen pysähdys tehtiin Ruoholahden kauppakeskuksen kupeessa olevaan Ravintola Martinaan, mutta siitä on tulossa juttua myöhemmin. Toinen pysähdys oli lapsille erittäin mieleinen. Pysähdyimme pienelle leikkihetkelle Ruoholahden leikkipuistoon.
 
Uudet leikkipuistot ovat vielä leikki-ikäisille lapsille takuuvarma juttu, eikä Ruoholahden leikkipuistotodellakaan tehnyt poikkeusta. Laaja leikkialue, polkuautot, liukumäet ja kiipeilytelineet olivat aurinkoisena alkusyksyn päivänä suosittuja. Osoitteessa Laivapojankatu 9 sijaitsevan Ruoholahden leikkipuiston sisätilat ovat kuulemma yhdet kaupungin leikkipuistojen pienimpiä, mutta me emme niitä tällä kertaa juuri tarvinneetkaan. WC-tilat kuitenkin löytyivät, joten puskia ei tarvinnut lannoittaa. 
 
Lapset sai puistosta matkaan ainoastaan sillä, että jotain jännää oli vielä tiedossa. Kävelimme nimittäin leikkipuistosta noin kilometrin matkan Jätkäsaareen Verkkokauppa.comin suurmyymälään. Matkan varrella oli paljon nähtävää, eikä kävelymatka tuntunut lapsistakaan liian pitkältä. Perillä Jätkäsaaressa emme kuitenkaan hyökänneet Verkkokauppa.comin leluosaston kimppuun, vaan suuntasimme aulassa suoraan hissien luokse ja painoimme 7. kerroksen nappulaa.
Verkkokauppa.comin ylimmässä kerroksessa on iso näköalatrassi, jota koristaa MiG-21-hävittäjälentokone. Sen enempää Suomen ilmailuhistoriaa tuntematta, leikki-ikäiset pojat olivat näkemästään kuitenkin innoissaan. Pienet pojat saivatkin hurjat mielikuvitusleikit aikaiseksi koneen ympärillä sillä aikaa, kun pienimmät matkaajat ottivat rattaissaan päiväunia. 
Kotiin lähdettiin vielä 2.kerroksen kahvilan kautta, josta sai matkalle sopivasti energiaa!
Oletteko te käyneet katsomassa hävittäjää tai maisemia Ruoholahdessa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti