maanantai 9. syyskuuta 2013

Merirosvokarttoja ja muita aarteita Kansallismuseossa

Kävimme kesälomalla kolmevuotiaan kanssa Kansallismuseossa. Varsinaisesti vierailun inspiraationa toimivat vanhat kartat, museossa on nimittäin 27. lokakuuta asti näytillä Avartuva maailma - Kartta-aarteita A.E. Nordenskiöldin kokoelmasta -näyttely. Samalla reissulla kiertelimme kuitenkin myös perusnäyttelyissä (Suomi Finland 1900 ja perusnäyttelyt esihistoriasta nykyaikaan) ja vietimme aikaa Vintillä, lasten omassa kerroksessa. Museon pääsymaksu on aikuisilta 8 euroa (alennusta saa mm. S-etukortilla, tarkempi hinnasto löytyy täältä), alle 18-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi sisään.
Kun aloitimme museovierailun kauniiden karttojen parista, jaksoi 3-vuotiaskin hyvin kiertää tämän vähemmän toiminnallisen (= lapsen näkökulmasta tylsän) osion mukana. Suomi Finland 1900 -näyttelyn kohokohtia olivat vm. -66 oleva kuplavolkkari, johon pääsi sisälle ajelemaan, vanhat lelut vitriineissä sekä huussi kärpäsen surina -ääniefekteineen.
Esihistoriasta nykyaikaan -näyttelyt ovat todella laajoja, joten niistä kävimme katsastamassa vain joitakin kohokohtia, kuten komean valtaistuimen.
Kansallismuseon Vintillä, erityisesti lapsivieraille suunnatussa toiminnallisessa näyttelyssä, leikki-ikäinen viihtyi mainiosti. Ja oli meillä aikuisillakin hauskaa, kun harjasimme hevosta, kokeilimme liukuhihnatyötä, kudoimme kangaspuilla ja kokosimme palapelejä eri aikakauden maailmankuvista. Vintti on varsinaisesti suunnattu yli 7-vuotiaille, mutta aikuisen opastuksella leikki-ikäinenkin pystyi kokeilemaan melkein kaikkia juttuja. 
Kansallismuseo kuuluu näihin kaikuviin ja sokkeloisiin paikkoihin, joten ihan pienen lapsen kanssa siellä voisi olla haastavaa vierailla, monessakin merkityksessä ;). Tosin ainakin yhdet lastenrattaat bongasimme, joten museovisiitti onnistunee myös vaunujen kanssa.
Päätimme vierailun Kansallismuseon pohjakerroksessa sijaitsevaan kahvilaan. Paikassa on viihtyisä sisäpiha, jossa nautimme jäätelöitä ja limppareita, kunnes kahvitteluhetken katkaisi rankkasadekuuro. Ihana Suomen kesä ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti