perjantai 13. syyskuuta 2013

Kiasman pajat ovat täällä taas!

Nykytaiteen museo Kiasmassa järjestetään muutaman kerran vuodessa työpajoja vauvoille ja pikkulapsille. Viime vuonna kävimme testaamassa sekä Vauvojen värileikin että Taaperoiden piipahduspajan. Vuodessa vauvoista on tullut taaperoita ja niinpä pääsimme tänä syksynä koko porukan voimin osallistumaan taaperoiden piipahduspajaan.
Piipahduspajan sisältö oli osittain samanlainen kuin vuosi sitten, mutta uusiakin juttuja tämänvuotisessa pajassa oli. Lapset pääsivät työpisteillä muun muassa maalaamaan pleksejä ja kankaita, kurkistelemaan aarrelaatikoihin, järjestelemään magneetteja ja koristelemaan laatikkokakkua. Kolmevuotiaasta kivointa oli kuulemma maalaaminen. Yksivuotiaat kaveruksetkin jaksoivat keskittyä ihmeen hyvin. Välillä maalia meni vähän suuhunkin, mutta onneksi käytössä olivat myrkyttömät sormivärit.
Taaperoiden piipahduspajaan pääsee Kiasman pääsylipun (8 euroa aikuisilta, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi) hinnalla. Pajaan ei ole ennakkoilmoittautumista, vaan siellä voi tosiaan käydä piipahtamassa lyhemmän tai pidemmän aikaa pajan aukioloaikoina. Alle vuoden ikäisille tarkoitettuun vauvojen värileikkiin sen sijaan ilmoittaudutaan etukäteen.
Työpajatiloissa on lainattavissa suojatakkeja sekä pikkutaiteilijoille että heidän seurassaan oleville aikuisille. Vaikka takit suojaavatkin hyvin isoimmilta maaliroiskeilta, kannattaa alle ehkä pukea jotain muuta kuin lempparirodinit. Rattaat jätetään pajan ajaksi parkkiin museon ensimmäiseen kerrokseen. Narikan luona on myös lukollisia kaappeja, mikäli ei halua raahata koko omaisuutta mukanaan. Työpajatilat sijaitsevat viidennessä kerroksessa, jonne pääsee kätevästi hissillä. Työpajatiloissa on useita vesipisteitä sekä wc.
Tänä syksynä piipahduspajoja järjestetään torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin 19. lokakuuta saakka. Tarkempia tietoja aikataulusta löytyy täältä.
Kiasman lastenpajat ovat hauska tapa tutustuttaa naperoita taiteen maailmaan. Samalla hinnalla voi vierailla myös Kiasman näyttelyissä, mutta meillä testiryhmän kokoonpano oli tällä kertaa sellainen, että emme uskaltaneet päästää joukkiota tekemään lähempää tuttavuutta nykytaiteeseen.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti