lauantai 9. marraskuuta 2013

Satusedän puistossa ja lounastelua

Taas kerran lähdimme merta edemmäksi kalaan, kun suuntasimme ystävien kanssa puistoilemaan Töölössä sijaitsevaan Topeliuksen puistoon. Näin syksyn aikaan Topeliuksen puiston kasvillisuus ei näyttänyt ihan sitä parasta puoltaan, mutta leikkialueella riitti vilskettä.
 
Kauttaaltaan aidattu leikkipuisto näytti olevan kovasti lähialueiden päiväkotien suosiossa; sen verran paljon keltaliivisiä nappuloita puistossa viipotti. Me sulauduimme hyvin joukkoon ja alkuaristelujen jälkeen leikki-ikäinenkin uskalsi samoihin laitteisiin vieraiden lasten kanssa. 
 
Topeliuksen leikkipuisto ei ehkä ole se kaupungin modernein ja siistein, mutta uudet kiipeilytelineet ja "palomiehen" laskeutumistanko olivat hittejä leikki-ikäisen mielestä. Taaperot tyytyivät pieneen liukumäkeen, hiekkalaatikkoon ja vauvakeinuihin ja näin ollen kaikki saivat aikansa kulumaan.
 
Topeliuksen puisto ei ehkä ole top 5 listalla, jos listataan hienoimpia ja mieleisimpiä leikkipuistoja, mutta mikäli liikkuu lähistöllä, saa puistossa ehdottomasti leikkitarpeet tyydytettyä. Me lähdimme puistosta vasta, kun äidit alkoivat valittelemaan kylmiä varpaita. Onneksi läheltä löytyikin lapsiystävällinen ruokaravintola, jossa saatiin varpaat sulatettua. 
 
Töölön Chico's tarjosi tuttua amerikkalaista ruokaa kuin muutkin ravintolan ketjut. Töölöstä ei löydy ihan yhtä hienoa ja monipuolista leikkipaikkaa, kuin esimerkiksi Viikin Chico'sista, mutta ystävän tuomilla tuliaisleluilla ja piirustusvälineillä sai hyvin odotusajan kulumaan. Tällä kertaa ruokailevat lapset (5 ja 2v) söivät jaettuna juniorikokoisen mini-burger -annoksen. Yksi junioriannos kustansi n. 10€ kun kaksi lastenannosta olisi kustantanut n. 15€. Junioriannoksesta riitti juuri sopivasti syötävää molemmille ja kaikki (myös äidin lompakko) olivat tyytyväisiä :) Lapsiystävällisen ravintolan saniteettitilat sisälsivät vaipanvaihtopöydän ja potan, joten sekin asia oli otettu huomioon hyvin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti