perjantai 22. marraskuuta 2013

Marsuja ja metsäkoneita Messukeskuksessa

Messukeskuksessa on tänä viikonloppuna Meidän viikonloppu, joka koostuu maaseutu-, kädentaito-, metsä-, menopeli-, lemmikki- ja outletmessuista. Jokaiselle jotakin siis, tai ainakin lapsille paljon kaikkea mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa. 
Me suuntasimme messuille jo heti niiden ensimmäisenä päivänä, perjantaina. Meidän viikonlopun monipuolinen tarjonta oli vetänyt messuhallin täyteen porukkaa ja varsinkin lapsiryhmiä oli liikenteessä runsaasti. Harvemmin arkipäivisin messuilla on ollut näin kova tungos. Rattaiden kanssa kuitenkin kuljettiin ihan sujuvasti muiden messuilijoiden seassa. 
Aloitimme kierroksen eläinhallista. Vaikka meidän junioreillemme kohtaaminen lehmien, lampaiden ja muiden maatilan asukkaiden kanssa ei ollutkaan ihan ensimmäinen laatuaan, jaksavat eläimet nähtävästi aina kiehtoa niin pieniä kuin vähän isompiakin lapsia. 
Isommat lapset pääsivät kokeilemaan lypsämistä. Yllätys oli, että tästä lehmästä ei tullutkaan maitoa vaan vettä! :)
Eläinten luota isot pojat haikailivat metsäkoneiden pariin. Matkalla tukkirekkojen ja muiden isojen vempeleiden luokse maltettiin kuitenkin pysähtyä 4H-yhdistyksen osastolle askartelemaan hienot metsämobilet sekä istuttamaan parit puuntaimet. 
Ja sitten niitä Isoja Koneita. Tarkemmin määrittelemättömän (pahoittelen alan tietämättömyyttäni...) metsäkoneen ratin taakse pääseminen taisi ilmeistä päätellen olla myös testiryhmän puolitoistavuotiaan kuopuksen toiveiden täyttymys.  
Kädentaitomessujen tarjontaan emme tällä porukalla tutustuneet tarkemmin. Ainakin joitakin kotimaisten pienyritysten käsitöitä ja myös lastenvaatteita näytti olevan tarjolla. 
Vielä ennen kotiinlähtöä lapset pääsivät kertomaan joululahjatoiveistaan joulupukille, herra valkoparta päivysti nimittäin myös messuilla.
Lounasta nautimme messuhalli 6:ssa sijaitsevassa Café Balconyssa. Messuhälinän yläpuolella sijaitseva rauhallinen ja tilava kahvila osoittautuikin onnistuneeksi valinnaksi. Tarjolla oli lapsille hyvin maistuvaa lohikeittoa. Aikuisten annos jaettiin pyynnöstä puoliksi, mikä riitti mainiosti nälkäisille naperoille. 
Kuuluuko Meidän viikonloppu teidän viikonloppuohjelmaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti