tiistai 12. marraskuuta 2013

Karhuja Koffilla

Sinebrychoff-nimestä saattaa ensimmäisenä tulla mieleen jotain ihan muuta kuin taidenautintoja. Sen keravalaisen Koffin sijaan tässä postauksessa kuitenkin käsitellään kaikenikäisten retkikohteeksi mainiosti sopivaa Sinebrychoffin taidemuseota. Museo sijaitsee Helsingin Bulevardilla, nimikkopuistonsa kyljessä.
Kuten monet muutkin museot, Sinebrychoffin taidemuseo on auki tiistaista sunnuntaihin. Lippujen hinnat ovat aikuisilta noin 10 euroa, alle 18-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi sisään.Tarkempia hintatietoja ja infoa aukioloajoista löytyy täältä.
Syyskuusta lähtien museossa on ollut esillä Sinebrychoffin eläimiä -näyttely, jonka suunnitteluun ovat päässeet osallistumaan museon työpajoissa vierailleet lapsiryhmät. 
Sinebrychoffin eläimiä -näyttelyyn on koottu museon grafiikanlehtikokoelmasta hieno otos eläinaiheisia teoksia. Taidokkaan yksityiskohtaiset piirustukset kiehtoivat leikki-ikäisiä testiryhmäläisiä. Lapsista oli myös jännittävää tutkia taideteoksia suurennuslaseilla, joita sai lainata museosta. Innostusta muksuissa herätti etenkin suurennuslasin lamppu. Pienemmistä taaperoista paras juttu taisi olla näyttelytilan yhdelle seinälle heijastetut laiduntavat lehmät.
Lapset pääsivät museossa taiteilemaan itsekin. Eläinnäyttelyn keskellä oli nimittäin pöytä piirustustarvikkeineen. Inspiraatiota sai ottaa vaikkapa taustalla pyörivistä eläinaiheisista piirretyistä.  
Sinebrychoffin museossa on helppo liikkua lasten kanssa. Esteetön sisäänkäynti löytyy museon sivuovelta, Café Fannya vastapäätä (ruokailusta Fannyssa voi muuten lukea blogista täältä). Tilavaan hissiin mahtuu isompikin porukka ja näyttelytilat sopivat hyvin rattaidenkin kanssa kuljettavaksi. Me kiersimme samalla reissulla myös muut museon näyttelysalit läpi. Mukana meillä oli yhdet rattaat, toiset jätimme museon vaatesäilytykseen parkkiin näyttelykierroksen ajaksi.  
Museon yläkerrassa oli esillä hiukan pelottavaksikin mainittu "kummitusnäyttely" (Vilpittömiä valheita). Hämärästi valaistussa salissa oli näytillä taideteoksia ja niihin yhdistettynä ääni- ja valotekniikkaa. Huuiii, vähän taisi testiryhmäläisiä jännittää, mutta porukalla uskallettiin kulkea näyttely läpi!  
Sinebrychoffin museossa myös vaipanvaihto onnistuu sujuvasti, sillä inva-WC:n yhteydessä on hoitopöytä ja potta löytyi paristakin naistenvessasta. 
Museokierroksen jälkeen jatkoimme leikkejä kauniissa Koffin puistossa. Täällä pitäisi kaupungin nettisivujen mukaan olla leikkipaikkakin, mutta me olimme vähän ymmällämme, mikä leikkikentistä oli se "virallinen" kaupungin ylläpitämä paikka. 
Tietääkö joku lukijoista, mikä on leikkipuisto Haukan kohtalo? Kovin autiolta ja suljetulta se ainakin vierailupäivänämme näytti.
Edit. Lisätty hinta- ja aukioloaikatietoja 13.11.2013.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti