maanantai 7. huhtikuuta 2014

Yellow Submarine

Viime viikolla kirjoittelimme Kanarian reissustamme ja jatketaan samalla aiheella vielä yhden postauksen ajan. Perheemme miesväki teki nimittäin lomakohteestamme yhden retken hieman kauemmaksi hotellialueelta. Erilaisia retkiähän matkatoimistot tarjoavat jos jonkinmoista, mutta moni niistä on vielä pienten lasten perheiden ulottumattomissa. Sukellusveneretki houkutteli kuitenkin 5-vuotiasta sen verran paljon, että pojat lähtivät matkaan.
Liput (aik. 29€, lapsi 14,50€) hankittiin jo edellisenä päivänä hotellin respasta ja läheiselle bussipysäkille mentiin hyvissä ajoin. Bussi tulikin tällä kertaa sovittuun aikaan. Sukellusvene sijaitsi pienessä Puerto de Moganin kalastajakylässä ja bussimatka hotelliltamme kesti n. tunnin. Kylässä piti odottaa vielä toinen tunti ennen kuin sukellusvene lähti matkaan.
Kapeat portaikot, pyöreät ikkunat ja tasainen humina tekivät jo oman jännittävän tunnelmansa sukellusveneen sisällä. Hieman erikoiselta tuntui miehistön kesken matkan kuuluttama hätätilanne-kuulutus, joka kuitenkin myöhemmin osoittautui vitsiksi. Heikkohermoisille tämä olisi voinut olla jo hieman liikaa, mutta lapsi ei englanninkielisestä selostuksesta onneksi mitään ymmärtänyt.
Sukellusvene matkaa lähes 30 metrin syvyyteen ja maisemia voi ihastella isoista ikkunoista tai omista tv-monitoreista. 5-vuotias oli erityisen innostunut nähdyistä haaksirikkoutuneista laivoista sekä hienoista kalaparvista.
Sukellusvenematka kesti n. 45 minuuttia ja sen jälkeen saikin taas odotella paluumatkan alkamista. Onneksi pientä evästä oli pakattu äidin toimesta mukaan, joten odotusaika upeissa maisemissa meni nopeasti. Paluumatkalla bussissa oli väsynyt, mutta retkestä erittäin innostunut matkustaja.
Oletteko te käyneet tutustumassa vedenalaiseen maailmaan sukellusveneen kyydissä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti