perjantai 25. huhtikuuta 2014

Apinain kuningas museossa

Kyllä täytyy taas mainita, että Helsingistä löytyy monia niin kivoja kohteita vierailla lasten kanssa. Tällä kertaapalasimme Ludviginkadulle Päivälehden museoon, jossa Hirmuinen Harald oli väistynyt ja tilalle oli tullut apinain kuningas, Tarzan. Vaikka hahmo ja tarinat eivät vielä meidän leikki-ikäisille olleetkaan niin tuttuja, pääsivät lapset hahmosta jyvälle hyvinkin nopeasti.
Päivälehden museon nettisivuilla näyttelystä kerrotaan seuraavaa: näyttely kertoo Tarzanista, mutta ennen kaikkea tarinan voimasta. Siitä, miten hyvä kertomus voi muuttaa muotoaan ja jatkaa elämäänsä myös leikkinä, liikkeenä, peleinä ja piloina. Takapihan Tarzaneissa kohtaavat eri sukupolvien leikit ja mielikuvituksen lento; lapsuuden lämpimät kesäillat ja kaupunkiviidakon kutsu. Näyttelyssä totta tosiaan tulikin äideille mieleen kovin lämpimät muistot omasta lapsuudesta. Mökillä olleet kiipeilypuut, isoveljen Tarzan-sarjakuvat ja viidakon kutsuhuudot tulvivat mieleen, niin kuin ne olisivat vasta tapahtuneet.
Näyttelyssä lapset pääsivät kokeilemaan miltä tuntuu olla "Takapihan Tarzan" ja kiivetä köysitikkaita pitkin puuhun ja tulla sieltä pelkän köyden varassa alas. Välillä kiivettiin "aarrearkkuun" selailemaan Tarzan-sarjakuvalehtiä tai katsomaan Tarzan-piirrettyä. Myös lyhyt apinankielenkurssi tuli museossa suoritettua. Kaiken kaikkiaan näyttelyssä oli paljon aktiivista puuhaa lapsille. Muistakaa siis ottaa vesipullot mukaan, kun lähdette leikkimään Tarzania!
Päivälehden museo on erittäin mukava paikka vierailla pientenkin lasten kanssa. Esteettömät tilat rattaille, lapsiystävälliset näyttelyt ja lastenhoitohuone takaavat sen, että myös perheen pienimmät ovat museoon tervetulleita. Päivälehden museoon on vapaa pääsy ja se on avoinna ti-su klo 11-17. Takapihan Tarzanit -näyttelyä voi mennä katsomaan aina 12.lokakuuta asti, joten tämä on hyvä käyntikohde vaikka sateisemmille kesälomapäiville. Lasten matkassa -testiryhmä menee leikkimään Tarzania varmasti vielä uudestaankin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti