perjantai 4. huhtikuuta 2014

Onnenpyörämatkalla

Lasten matkassa -testiryhmän toinen puoli lähti viettämään talvilomaviikkoaan Gran Canarialle, Bahia Feliziin. Paikasta tulee kieltämättä ensimmäisenä mieleen Janne Porkka ja Onnenpyörä, mutta me lähdimme kuitenkin ennakkoluulottomasti matkaan ;).
Majoituimme matkan aikana Playa Feliz -hotellissa ja olimme hankkineet ennakkoon koko porukalle myös All Inclusive -paketit. Eli periaatteessa kaikki oli etukäteen jo maksettu ruokia myöten. Olemme jo aiemminkin todenneet tällaisen kaiken kattavan pakettimatkailun olevan kannattavaa, kun matkassa kulkee pieniä lapsia. Ruokapaikat ja -ajat on näin ollen etukäteen aika lailla jo määrätty.
Hotelli Playa Feliz on osa isoa hotellikompleksia, johon kuuluu yhteensä neljä eri hotellia. Pakettiin sisältyi siis se, että hotellien asiakkaat saivat liikkua kaikkien hotellien alueilla vapaasti. Näin ollen myös viereisen ison Orquidea-hotellin allasalueet ja All Inclusive-ravintolat olivat meidänkin ulottuvillamme. Muutenkin isomman Orquidean alueella oli paljon enemmän aktiviteetteja, kuten minigolf-rata, iso lasten leikkipaikka, vesiliukumäki yms.
Playa Felizin huoeet olivat huoneistotyyppisiä ja erittäin hyvin varusteltuja. Huoneesta löytyi tarvittavat välineet myös omien ruokien valmistamiseen, mutta kuten mainittu, me nautimme rannekkeiden takia paikan ravintoloiden antimista.
Playa Felizin alue oli huomattavasti pienempi ja myös rauhallisempi kuin viereisen Orquidean alue. Meille sopi hiljaisempi alue oikein hyvin, sillä lapset ovat vielä siinä iässä, että hieman rauhallisempikin meno riittää. Toki kävimme nauttimassa myös viereisen hotellin palveluista, mutta oli mukavaa palata aina hieman rauhallisempaan ilmapiiriin.
Playa Felizin ravintola oli niin ikään huomattavasti pienempi kuin Orquidean ravintola. Me halusimme kuitenkin pääasiassa säästää hermojamme ja nautimme ruokamme pääosin Playa Felizin ravintolassa, jossa meno oli rauhallisempaa. Toki isomman ravintolan ruokatarjonta oli laajempi kuin Playa Felizissä, mutta pienemmät puitteet helpottivat muuten ruokailuhetkeä.
Buffet-ravintoloiden tarjonta jakoi testiryhmässämme hiukan mielipiteitä. Toisaalta aamiaisella tarjotut mehut olivat laimeita ja teollisen makuisia ja hedelmätkin maistuivat välillä ylikypsiltä. Toisaalta taas lapsille sopivaa syötävää löytyi joka ruokailulla helposti ja he söivät hyvällä ruokahalulla joka kerta. Myös aikuisille tarkoitetut lihat olivat välillä ylikypsiä, eivätkä erityisen maukkaita, mutta jälkiruokapöytä suklaaputouksineen täytti toiveet.
All Inclusive -pakettiin kuului lisäksi se, että yhtenä iltana sai mennä nauttimaan illallista hotellin alueella olleeseen hieman parempaan ravintolaan, Tavern by the Sea:hin. Maisemat paikassa olivat upeat ja ne ulottuivat kauas merelle. Ruokana oli erilaisia tapaksia ja lapset saivat valita mieleisensä annokset lasten listalta. Rauhallinen ruokailuhetki oli mukavaa vaihtelua buffet-ruokailulle ja tapakset maistuivat aikuisille oikein hyvin. Myös testiryhmän esikoinen uskaltautui maistamaan esimerkiksi simpukoita ja rapuja.
Iltaohjelmat esitettiin Orquidean puolella, mutta myös me jaksoimme muutamana iltana seurata Bamse-nallen seikkailuja ja Pellen temppuja. Lava sijaitsi ulkoilmaravintolassa, joten lämmintä vaatetta piti muistaa laittaa ylle. Vaikka saimmekin nauttia koko viikon lähes hellekeleistä, olivat illat viileitä.
VIetimme suurimman osan lomasta hotellin alueella ja uima-altaalla. Muutama lyhyt kävelyretki suuntatui kuitenkin myös hotellin aitojen ulkopuolelle ja tällöin matkantekoa helpotti huomattavasti esikoiselle vuokrattu polkupyörä. Pyörä kustansi n. 8€/päivä ja se tuotiin hotellin respaan valmiiksi.
Matkatoimiston toimesta järjestettyjä aktiviteetteja hotellialueilta löytyi joka päivä useampia. Me testasimme hyvällä menestyksellä niin aamun jumppatunnit, vesijumpan kuin yhteiset jalkapallopelitkin. Liikuttuakin paikassa siis tuli kaiken sen syömisen lisäksi. Iloiset, nuoret vetäjät saivat laiskemmatkin lomailijat innostumaan liikunnasta kerta toisensa jälkeen.
Me vietimme Bahia Felizissä erittäin rennon loman yhdessäolosta nauttien. Käytimme hyväksi hotellin tarjoamia palveluita ja oleskelimmekin koko viikon pääosin hotellin alueella, uima-altaan reunalla. Pari retkeä hotellin ulkopuolellekin kuitenkin tehtiin, mutta niistä lisää myöhemmin.
Kaiken kaikkiaan Playa Feliziä voi suositella pienten lasten perheille. Yhteispohjoismaalainen ilmapiiri oli leppoisa ja kaikki sulautuivat paikassa hyvin yhteen. Rauhallinen ympäristö, hyvin varustellut huoneet ja lapsiystävällinen ravintola ovat varmasti monien mieleen. Paikkaan olisi hyvin voinut matkustaa myös ilman rattaita, sillä siellä vuokrattiin Maclarenin matkarattaita 25 euron viikkohintaan. Rattaita näyttikin olevan paikassa käytössä erittäin paljon ja moni tuli lentokentältä lapsi kantorepussa. Ravintoloissa ei mitään gourmet-elämystä kannata odottaa, mutta kyllä siellä kiloja sai aikaiseksi :)
Ovatko Bahia Feliz tai Playa Feliz teille tuttuja paikkoja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti