tiistai 15. huhtikuuta 2014

Puistoilua tamperelaisittain

Koska säät suosivat ja aurinko paistoi maaliskuiselta taivaalta Tampereella viettämämme parin päivän aikana, päätimme testata myös kaupungin leikkipuistotarjontaa. Valinta tehtiin lopulta kahden ehdokkaan, Pikku kakkosen puiston ja Tiitiäisen satupuiston, välillä. Kiitos vinkeistä teille lukijoille! Päädyimme viimein näistä jälkimmäiseen, sillä ajattelimme, että lasten mielikuvitusta ruokkivaksi suunniteltu puisto olisi hiukan tavanomaisista leikkipaikoista poikkeava.
Tiitiäisen satupuisto sijaitsee Näsinpuistossa. Me kävelimme puistoon Finlaysonilta, eikä matka tuntunut pitkältä. Opasteita ei paikalle oikein ollut, joten jouduimme - kunnon turistien tapaan - tarkistamaan sijaintia puhelimen navigaattorista. Näsinkallion laelta puisto kuitenkin löytyi niin kuin pitikin.
Viime vuoden lopulla avattu Tiitiäisen satupuisto pohjautuu Kirsi Kunnaksen runoihin ja niissä esiintyviin hahmoihin. Puistosta löytyy niin Jaakko Vaakko vesirotta, Tunteellinen siili kuin pikkuinen Haitulakin. Meidän lapsillemme Tiitiäisen satupuun runot eivät ole vielä juurikaan tuttuja, mutta se ei haitannut menoa. Leikki-ikäiset viihtyivät puistossa tosi hyvin. Touhuttavaa on monenlaista, liukumäkiä, trampoliineja, hiekkalaatikko, kiipeilyteline...Etenkin maantasossa olevat trampoliinit olivat lasten mieleen.
Tiitiäisen puiston arkkitehtuuri poikkeaa perinteisestä leikkipuistosta. Erilaisia muotoja, kumpareita ja värikkäitä materiaaleja on enemmän kuin peruspuistossa. Testiryhmän taaperoista toinen nukkui päiväunia puistoilun aikana, mutta toinen, vielä konttausvaiheessa oleva pikkuinen pääsi tutustumaan pehmeisiin kumpuihin ja laskemaan loivasta liukumäestä. Ainakin näin kesäajan ulkopuolella Tiitiäisen satupuistosta löytyivät parhaat leikkipuitteet hiukan taaperoita isommille lapsille. 1-vuotiaiden naperoiden äiteinä jäimme vähän kaipaamaan pienille keinuja tms. omaa leikkipaikkaa.
Puistossa seisoskeleville aikuisille Tiitiäisen satupuisto tarjoaa hienot näköalat Näsijärvelle ja Särkänniemen suuntaan. Niin ja mikään ei tietysti estä aikuisiakaan hypähtelemästä hiukan trampoliinilla tai kiipeämästä lukulampun alle isoon nojatuoliin viettämään vaikkapa yhteistä lorutuokiota lapsen kanssa :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti