perjantai 14. helmikuuta 2014

Pullat Uunisaaressa

Kävimme viime viikonloppuna nauttimassa vauhdikkaasta mäenlaskusta Kaivopuistossa. Lohikäärmepuiston liukumäet tarjosivat näin talvellakin hurjat vauhdit ja välillä alle otettiin liukurit ja laskettiin alas Kaivarin mäkiä. Kun kaikilla oli posket punaisina ulkoilmasta, alkoi ajatus kuumasta kaakaosta ja pullasta houkutella. Alun perin tarkoituksenamme oli suunnata kohti Café Caruselia, mutta rantaa kohti kulkiessamme huomasimmeCafé Uunisaaren mainoksen ja päätimmekin jatkaa matkaa sillan yli pikkusaareen.
Uunisaaren kahvila on näin talviaikaan avoinna viikonloppuisin klo 11-16. Kahvilatuotteiden lisäksi paikassa voi nauttia lounaaksi kermaista lohikeittoa. Me herkuttelimme tällä kertaa tuoreella pullalla, kaakaolla ja mehulla. Tilavassa ravintolasalissa oli hyvin tilaa olla lastenkin kanssa. Kuopukselle löytyi syöttötuoli ja isoista ikkunoista oli kiva katsella merimaisemia ja kaunista Helsinkiä, niin ja tasaisin väliajoin ohi kulkevia avantouimareita, hrrr....
Herkuttelun jälkeen kiersimme saaren ympäri. Rattaiden kanssa kulkeminen oli välillä vähän hankalaa, mutta pienellä puskemisella selvittiin. Uunisaaresta pääsee siltaa pitkin viereiseen Liuskasaareen, mutta reitti näytti sen verran lumiselta, että päätimme jättää tämän retkikohteen seuraavaan kertaan. Uunisaaren ravintolan pihassa oli lapsille keinut ja saaressa on myös kaupungin uimaranta. Kesällä Uunisaareen pääsee venekuljetuksella ja saaren ravintolasta on kuulemma ainakin aikaisempina vuosina saanut ostaa valmiita piknik-eväitä rantakallioilla nautittavaksi. Kuulostaa ihanalta, kesää odotellessa :).
P.S. Suloista ystävänpäivää kaikille lukijoille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti