perjantai 21. helmikuuta 2014

Porvoon aarteita - lastentarvikekirppis Natiainen

Viime aikoina olemme käyneet useammallakin lastenvaatekirppiksellä pääkaupunkiseudulla, mutta nyt on ihan pakko vinkata Porvoon ihanimmasta kirppiksestä. Viime syksynä avattu Lastentarvikekirppis Natiainensijaitsee hiukan Porvoon keskustan ulkopuolella, Tarmolan teollisuusalueella. Tarkempi osoite on Asentajantie 8 ja vastapäätä on ainakin iso Robin Hood -tavaratalo. Natiainen on avoinna tiistaista sunnuntaihin kuten useimmat muutkin kirpputorit.
Myönnän kummastelleeni vähän, kun yksi pk-seudulla asuva ystäväni kertoi kiertelevänsä viikonloppuisin helsinkiläisten kirppareiden sijaan mieluummin pienempien naapurikuntien kirppiksiä. No, kerran sitten mummolareissulla lähdettiin käväisemään paikallisilla kirpuilla ja sen jälkeen olen kyllä ymmärtänyt paljon paremmin, mitä ystäväni tarkoitti. On toki ihan kerrasta kiinni, millaista tavaraa kirpputorilla on myynnissä, mutta olen tehnyt pikkukaupunkien kirppareilla tosi hyviä löytöjä. Hintataso on usein alhaisempi kuin Helsingissä ja myynnistä saattaa löytyä jotain sellaista haluttua tavaraa, mikä ei isossa kaupungissa jäisi pitkäksi aikaa hyllyyn odottelemaan ostajaa.
Porvoossa on muutama muukin ihan kiva kirppis, mutta Natiainen on näistä ainoa, joka on keskittynyt lastenvaatteisiin ja -tarvikkeisiin. Selvästi tällaiselle paikalle on ollut tilausta, sillä Natiaisen pöydät ovat olleet täynnä melkein jokaisella kerralla, kun olen siellä käynyt. Valoisissa ja avarissa tiloissa on mukava kierrellä. Lapsille löytyy tilava leikkipaikka ja myynnissä on myös kahvia ja pientä syötävää sekä uusia lahjatarvikkeita ja käsitöitä.
Olen myös muutaman kerran vienyt omia kirppistavaroita myyntiin mummolakaupungin kirpparille ja kauppa on käynyt kivasti. Esimerkiksi PO.Pin vaatteet ovat menneet kuin kuumille kiville kaupungissa, jossa ei ole merkin omaa myymälää. Natiaisessa viikkovuokra on 28 euroa ja isompia tavaroita voi tuoda myyntiin myös myyntitilille.
Suosittelen ehdottomasti poikkeamaan Natiaisessa, jos päiväretki suuntautuu Porvoon kulmille. Niin ja psst...aivan lähellä Natiaista on Brunbergin makeistehtaan tehtaanmyymälä, joten samalla reissulla voi kätevästi käydä shoppailemassa suut makeaksi :).
Missä kaupungissa te olette tehneet parhaita kirppislöytöjä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti