keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Äkkilähtö lämpimään

Kävimme esikoisen kanssa eräänä talvisena sunnuntaina pikaisella reissulla vehreissä maisemissa. Olimme nimittäin menossa kyläilemään ystävien luo Helsingin keskustaan ja kun kerrankin päästiin ajoissa liikenteeseen, päätimme poiketa samalla matkalla Töölönlahdella, Linnanmäen naapurissa sijaitsevassaTalvipuutarhassa.
Neljävuotiaamme on kova kalafani, joten kun mainitsin, että Talvipuutarhassa on myös kala-allas, ei poikaa tarvinnut kahta kertaa houkutella kasvihuoneretkelle. Talvipuutarha on helppo retkikohde, sillä se on avoinna ympäri vuoden tiistaista sunnuntaihin ja sinne on vapaa pääsy. Kesäisin Talvipuutarhassa toimii kahvio ja näin talvisin sinne tänne kasvien lomaan sijoiteltujen pöytien ääressä voi nauttia omia eväitä. Wc-tiloissa on huomioitu myös vaippaikäiset.
Odotusten mukaisesti altaassa uiskentelevat karpit olivat lapsen mielestä Talvipuutarhan parasta antia, mutta yllättävän kiinnostavia olivat myös eksoottiset kasvit. Talvipuutarhassa on kukkia sesongin mukaisesti, jouluna joulutähtiä ja hyasintteja ja pääsiäisenä narsisseja sekä tulppaaneja. Seuraavan vierailun Talvipuutarhaan voisikin ajoittaa pääsiäisen kukkaloiston aikaan.
Oletteko te tutustuneet lasten kanssa Talvipuutarhaan tai muihin trooppisiin puutarhoihin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti