tiistai 4. helmikuuta 2014

Lelut koriin, mars!

Pysyvätkö teidän perheessä lelut siististi lastenhuoneessa? Onnittelut, jos näin on, meillä nimittäin on käynnissä aamusta iltaan jatkuva lelujen joukkovaellus lähinnä lastenhuoneen ja olohuoneen välillä. Kaksikerroksisessa asunnossa kyllästyimme aika nopeasti siihen, että iltaisin leluja sai kantaa sylikaupalla takaisin lastenhuoneen hyllyihin ja laatikoihin ja päätimme, että olkkariinkin voisi hommata jonkun säilytyspaikan leikkikaluille.
Kuvan korit: 1. Granit, 2. Zara Home, 3. Clas Ohlson, 4. Ferm Living, 5. Uashmama, 6. Muccode, 7. Varpunen, 8. 3Sprouts, 9. & 10. Elodie Details, 11. Anna Nygård Design, 12. Novita, 13. Granit.
Sopivaa lelukoria etsiessä vastaan tuli monenlaisia varteenotettavia vaihtoehtoja. Tässä on joitakin niistä koottuna kollaasiin, jos vaikka jollain muullakin on vastaavanlaiset etsinnät käynnissä. Oli perinteisiä punottuja koreja - kannella tai ilman, moderneja metallikoreja ja erilaisista materiaaleista valmistettuja pussukoita, mielenkiintoisilta vaikuttivat mm. nuo Uashmaman konepestävästä paperista tehdyt säkit. Anna Nygård Designin kierrätyssälekaihtimista valmistetut säilytyskorit ovat nekin hienoja ja niitä ihastelimme jo kalliolaisessa sisustusputiikissa Olo-huoneessa käydessämme. Hetken harkitsin jopa virkkuukoukkuun tarttumista ja säilytyskorin virkkaamista omin kätösin, mutta taitaisi olla, että olisimme edelleen ilman lelukoria, mikäli olisin tähän vaihtoehtoon päätynyt...
Elodie detailsin kankainen säilytyskori kävisi hyvin lastenhuoneeseen ja vaikka tuollainen hillitty valkoinen tai graafinen mustavalkokuvioinen kori sopisi kyllä olkkariinkin, päädyimme kuitenkin lopulta Granit-liikkeen valikoimista löytyvään harmaaseen säilytysrahiin. Raheja on kahta kokoa ja värivaihtoehtona harmaan lisäksi musta. Meille ostettiin kaksi pienemmässä koossa. Boksit mahduttavat sisuksiinsa valtavan määrän leluja ja kun niihin laittaa kannen päälle - tadaa, lelukaaos on taltutettu! Laatikot kestävät myös istumista ja meillä ne toimivat toisinaan myös nojatuolin parina jalkarahina. Rahit ovat muuten juuri sopivan korkuisia tarttua seisomaan nousua harjoittelevalle lapselle ja meidänkin kuopus teki ensimmäiset pystyynnousuharjoitteet laatikkoon tukien. Ja kuten kuvista näkyy, nykyisin rahit ovat käytössä myös juna- ja autoleikkien leikkipöytänä. Hintaa säilytyslaatikoilla näyttää olevan reilut 30 euroa. Omamme kannoimme Ruotsista asti, vaikka kovin montaa euroa naapurimaassa ostoksilla käydessä ei tainnutkaan säästyä.
Olohuoneen säilytysjärjestelmien ollessa nyt kunnossa, olisi seuraavaksi vuorossa lastenhuoneiden säilytyskorien päivittäminen. Joulupukki toi paljon leluja, joista suuri osa on vielä ilman lopullista sijoituspaikkaa. Säilytyskorien ja -kalusteiden pohdinta saa siis jatkua :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti