tiistai 25. helmikuuta 2014

Kalajuttuja Kotkassa

Harmaan sunnuntain piristykseksi teimme koko perheen voimin päiväretken Kotkaan. Tällä kertaa emme tosin tutustuneet itse kaupunkiin sen kummemmin, sillä retkellämme oli selkeä päämäärä: merimaailmaMaretarium.
Helsingistä hurauttaa Kotkaan alle kahdessa tunnissa ja Maretarium löytyi helposti opaskylttien ja navigaattorin avustuksella. Merimaailman pihalla oli hyvin tilaa parkkeerata, eikä tungosta ollut sisälläkään. Maretarium on avoinna ympäri vuoden. Pääsyliput maksoivat meidän porukaltamme (kaksi aikuista, kaksi lasta, joista toinen alle 4 v.) 31 euroa. Tarkempia tietoja hinnoista ja aukioloajoista löytyy täältä. Näyttelytilat levittäytyvät kahteen kerrokseen, joiden välillä pääsee kulkemaan hissillä. Rattaidenkin kanssa kulkeminen siis onnistuu. Lapset saavat halutessaan pukeutua näyttelykierrokselle merellisiin asuihin, kuten hurjaksi merirosvoksi tai kimmeltävään merenneidon pukuun. Meidän naperomme eivät tällä kertaa malttaneet keskittyä roolivaatteisiin, niin kova kiire oli kalojen pariin.
Ovesta sisään siis ja plumps - sukellus Itämereen! Maretariumissa on esillä koko kotimaisten kalalajien kirjo. Ja yllättävän komeita ja kookkaita nämä tutut vedenelävät olivatkin näin lähietäisyydeltä tarkasteltuna.
Maretariumin näyttelytilat on suunniteltu hyvin myös pieniä lapsia ajatellen, kala-altaat ovat isoja ja lasiseinät alkavat niin matalalta, että alle metrin mittaisetkin yltävät mainiosti ihastelemaan vedenalaista menoa. Erityisen näyttävä oli seitsemän metrin korkuinen Itämeri-allas. Lapset riensivät innoissaan altaalta toiselle. Kiitos Oktonauttien, muutama tuttu kalalajikin bongattiin. Opastauluista ja interaktiivisista näytöistä löytyi lisäinfoa akvaarion asukkaista.
Näyttelyn toiminnallinen osio oli sijoitettu luontokoululuokka Hailin tiloihin, jonne yleisöllä oli myös vapaa pääsy. Luokassa sai rakentaa kala-aiheisia palapelejä ja kalastaa akvaariosta paperisia saaliita. Tämä taisi olla neljävuotiaasta kaikkein hauskinta puuhaa ;). Huoneessa oli myös pieniä kalan- ja ravunpoikasia kasvamassa omissa akvaarioissaan.
Maretariumin tiloissa toimii kahvila ja pieni kala- ja meriaiheisia tuotteita myyvä matkamuistomyymälä. Lähistöllä sijaitseva toinen Kotkan merellinen nähtävyys, merikeskus Vellamo, jäi odottamaan seuraavaan kertaan. Onko joku teistä käynyt Vellamossa lasten kanssa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti