lauantai 8. helmikuuta 2014

Lapsiystävälliset kahvilat Helsingissä TOP 3

Kun lounasravintolat on arvosteltu järjestykseen, olisi aika tyydyttää hieman pienempi nälkä. Kyseessä on nimittäin TOP 3 -listaus Helsingin lapsiystävällisimmistä kahviloista. Seuraavassa meidän mielipiteemme :)
1. Sanomakahvila
Ykköstilalle kapuaa ihan keskustassa Sanomatalossa sijaitseva Sanomakahvila. Kahvila sijaitsee rakennuksen sisääntulokerroksessa, eli vaunujenkin kanssa pääsee ja myös mahtuu hyvin sisään. Kahvilan pöydät ulottuvat sisääntulokäytävän molemmille puolille, joten tilaa vaunuillekin on runsaasti. Herkkujen valikoima on sopiva ja myös lapset löytävät pöydästä mieleistä purtavaa. Vaipat voi vaihtaa inva-wc:ssä, kunhan pyytää kassalta poletin. Sanomakahvila ansaitsee ykköstilansa erityisesti puitteidensa mutta myös tarjontansa puolesta. Meidän kokemuksiamme Sanomakahvilasta voi lukea täältä.
2. Café Carusel, Kaivopuisto
Yksi kahvila, johon me koko perheen voimin liikkuessa päädymme kerta toisensa jälkeen, on Kaivopuistossa sijaitseva Café Carusel. Tiskissä on tarjolla suolaista ja makeaa syötävää ja useita herkullisia kylmiä ja lämpimiä juomia. Puitteet ovat tilavat, joskin aurinkoisena päivänä vapaata pöytää saa usein hakea. Syöttötuoleja on ja lastenhoitohuone löytyy ulko-oven läheisyydestä. Sisään mahtuu hyvin vaunujenkin kanssa. Merenrannan ja leikkipuiston läheisyys antavat kahvilalle vielä lisäpisteitä.
3. Lasten Kirjakahvila Haitula, Annantalo
Annantalon lapsille omistettu kahvila Haitula pääsee itseoikeutetusti lapsiystävällisten kahviloiden top3-listalle. Arkipäivien kahvitteluun sopivassa sympaattisessa kahvilassa on kotoisa tunnelma. Lapset voivat lueskella kirjoja tai istuskella keinuhevosen kyydissä. Tarjolla on herkullisia leivonnaisia, muun muassa paikanpäällä leivottuja pullia ja Mormor Cupcakesin kuppikakkuja sekä keittolounasta. Annantalossa on hyvä lastenhoitohuone ja lisäksi usein kivaa, koko perheelle sopivaa kulttuuriohjelmaa tai lapsille suunnattuja näyttelyitä. Postauksen Annantalon Kirjakahvilasta pääset lukemaan täältä.
P.S Vielä bonuksena on pakko hehkuttaa Punavuoressa sijaitsevaa Brklyn Bakerya. Tilat eivät ole suuren suuret, eikä niihin ehkä vaunujen kanssa oikein mahdu sisään, mutta tarjonta on sitäkin herkullisempaa! Jos olet liikenteessä hieman isompien lasten kanssa, kuten me, kannattaa ehdottomasti mennä maistamaan paikan kuppikakkuja :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti