perjantai 7. helmikuuta 2014

Loruilemassa ja askartelemassa

Lasten matkassa pääsi hiomaan askartelutaitojaan, kun suuntasimme taannoin maanantaina Annantaloon Taideneuvolan Lorupussipajaan. Tarkoituksena oli yhdessä sanataidekasvattaja Outi-Maria Takkisen kanssa askarrella jokaiselle lapselle omat lorupussit. Lapsiaskartelijoita paikalla oli kymmenkunta ja aikuisia muutama vähemmän. 
 
Taideneuvolan ideana on opastaa ja innostaa helsinkiläisiä lapsia ja vanhempia kokemaan ja tekemään taidetta yhdessä. Taideneuvola on tarkoitettu lähinnä 3-6 -vuotiaille lapsille vanhempineen, mutta hyvin mukana meni myös 2,5 vuotias ahkera loruilija. Pienin nukkui päiväuniaan rattaissa juuri sopivasti askarteluhetken ajan. 
 
Tälläinen maksuton ja ilman ennakkoilmoittautumista toteutettava yhteinen askarteluhetki oli kyllä todella mieleinen kokemus! Tilaisuuden aluksi loruiltiin yhdessä piirissä istuen ja sitten alettiin askartelemaan. Jokainen lapsi sai etukäteen ommellun lorupussin ja sen sai sitten täyttää haluamillaan kuvilla ja loruilla. Osan loruista lapset keksivät kuvien taakse kirjoitettaviksi itse, osan äidit poimivat lorukirjoista. Lopuksi valmiit lorukuvat laminoitiin niin, että ne kestävät kovempaakin kulutusta.
 
Annantalon positiiviset kokemukset siis sen kuin saavat jatkoa (edellisestä kokemuksesta voi lukea täältä). Taideneuvola järjestetään seuraavan kerran ensi maanantaina 10.2 ja silloin on vuorossa askartelua kipsiä hyväksi käyttäen. Valittavana on kaksi saman sisältöistä ryhmää klo 10-11.30 tai 12.30-14.00. Mikäli siis tulevalle maanantaille ei vielä ole puuhaa, niin kannattaa testata Annatalon Taideneuvola.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti