maanantai 24. helmikuuta 2014

Aamu alkuun Kiilaten

Olimme eräänä maanantaina testiryhmän kanssa liikenteessä heti aamusta ja suuntasimme kohti jo aikaisemmin hyväksi havaittua aamiaispaikkaa, Kiilaa. Ravintola Kiila sijaitsee Kalevankadulla, Baker´sia ja Stockaa vastapäätä, Stadiumin yläkerrassa. Rattaiden kanssa kannattaa ravintolaan mennä sisään Mannerheimintieltä, Stadiumin ja Gina Tricot´n välistä, sillä sieltä löytyvät suoraan Kiilaan johtavat hissit. Toinen vaihtoehto on kiertää Kalevankadulle ja rullata rattaat ramppia pitkin sisään.
Kiireettömät ravintola-aamiaiset ovat ihania, ja arkisin runsaan aamupalan pääsee nauttimaan paitsi edullisemmin, myös yleensä paljon vähemmän kansoitetussa ravintolassa kuin viikonlopun suosituilla brunsseilla. Kiilan arkiaamiaisen hinta oli testihetkellä 7,90 euroa ja lapsilta puolet tästä. Testiryhmän kuopus, 1 vee, sai maistella aamupalapöydän antimia ilmaiseksi muun porukan siivellä. Kiilankin hintataso on vuoden aikana noussut, mutta se on kuitenkin vielä kokemustemme mukaan yksi edullisimpia aamiaisia Helsingin keskustassa. Vai onko, tiedätkö jonkun halvemman? Jos tiedät, niin jätä toki kommenttia! :)
Niin, aikaisemmin tosiaan Kiilassa on saanut syödä aamiaista melko rauhassa, mutta tällä kertaa ravintolaan tupsahti kymmenittäin japanilaisia turisteja juuri samalla hetkellä kuin istuimme pöytään. Japanilaiset ovat tunnetusti hillittyä kansaa ja kun vanhempi herrasmies lähestyi pöytäämme, oli ensimmäisenä mielessä, että "Voi ei, lasten äänet ovat häirinneet ruokailurauhaa...". Vaan vielä mitä! Tämä ihastuttava setä oli taiteillut jokaiselle lapselle oman origamin! Pallot pienemmille ja hatut isommille. Mahtava ele!
Kiilan aamiaisbuffasta löytyi tällä  kertaa muutamia lämpimiä ruokia (nakkeja ja munakokkelia), karjalanpiirakoita, croissanteja, leipiä, vihanneksia, hedelmiä sekä jogurttia ja mysliä. Harmi, että vohveleita ei ole enää Kiilan arkiaamuissa näkynyt!
Ja loppuun vielä "pakolliset" kuvat vaipanvaihtofasiliteeteista. Taidamme olla siitä harvinaisia bloggaajia, että kuljemme kamera kaulassa vessassakin ;).
Onko teillä tapana käydä ravintolassa aamiaisella tai viikonloppubrunsseilla perheen kanssa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti