perjantai 31. tammikuuta 2014

Kovaa rokkia kahvilassa

Äidin syntymäpäivälounasta lähdettiin koko perheen voimin nauttimaan Aleksanterinkadulla sijaitsevaan Hard Rock Cafeeseen. Äidille koko ketju oli uusi kokemus, isäntä oli vieraillut ketjun ravintoloissa aiemmin ulkomailla. Olikin siis jo aika testata ketjun purilaiset koto-Suomessa.
 
Internetistä huomasimme, että paikassa oli kattava lastenlista, joten uskalsimme suunnistaa ravintolaan koko perheen voimin. Heti sisään astuttaessa eteen tuli kuitenkin heti ensimmäinen ongelma. Ravintola nimittäin sijaitsee rakennuksen toisessa kerroksessa ja yläkertaan vievät pitkät portaat. Me ratkaisimme tilanteen niin, että laitoimme taaperon kävelemään ja isä kantoi kevyet matkarattaat yläkertaan. Yläkerrassa sitten rattaat jätettiin portaiden yläpäähän, eikä niitä suositeltu ottamaan pöydän viereen. Syöttötuoli taaperolle tuotiin heti pyytämättä ja kaikki pääsimme asettumaan pöydän ääreen. Syöttötuolin lisäksi tarjoilija toi molemmille lapsille ruokalistat, joiden toisella puolella oli piirustustehtäviä sekä vahaliidut. Niiden parissa aika kului hyvin, eikä muita mukana olleita viihdykkeitä tarvittu.
 
Lasten ruokalistalta löytyi perusamerikkalaista ruokaa juustomakaronista hampurilaiseen. Meidän juniorimme testasivat nakkihimoissaan paikan hotdogeja. Äidin näkökulmasta hodariannos oli hieman pettymys, sillä lautaselta löytyi kirjaimellisesti nakki ja sämpylä (ranskalaisten kera) kaikki värikäs oli annoksesta karsittu pois, mutta junioreita tämä ei tuntunut haittaavan. Taaperon annos sisälsi sentään muutaman porkkanatikun, kun ranskanperunat vaihdettiin pois. 
 
Tunnelma ja musiikki rokkiravintolassa oli leppoisa ja lapsiperheitä oli lauantaina lounasaikaan paikalla useampia. Leikki-ikäinen viihdytti itseään, piirustusvälineiden lisäksi, musiikkivideoita katsellen ja koko ruokailutilanne sujui meidän pöydässä melko rauhallisesti. Lastenhoitotoimet hoidettiin ravintolan inva wc:ssä, josta löytyi vaipanvaihtotasokin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti