keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Leikkiä ja lukemista Sellon kirjaston Lastenmaassa

Olemme blogissa aikaisemminkin (mm. täällätäällä ja täällä) mainostaneet kirjastoja ja etenkin niiden lastenosastoja mainioiksi retkikohteiksi junioreiden kanssa. Paljon virikkeitä, rauhallinen ympäristö, kotiinkin saa viemisiä, eikä tämä ilo edes maksa mitään! Yksi hienoimmista kirjaston lastenosastoista, jossa olemme vierailleet, löytyy Sellosta, Espoon Leppävaarasta. Sellon kirjasto on muutenkin todella monipuolinen. Siellä järjestetään kursseja ja tapahtumia joka lähtöön, kirjastoreissun lomassa voi kahvitella ja musiikkiosastokin on ihan omaa luokkaansa, sillä levyjen lainaamisen ja musiikinkuuntelun ohella voi saada vinkkejähenkilökohtaiselta musiikkivalmentajalta tai harjoitella vaikkapa pianon soittoa kirjaston soittohuoneessa. Sellossa päivystää myös kärsivällinen kuuntelukaveri, kirjastokoira Börje.
Tämän porukan päättäväiset askeleet veivät kuitenkin Sellon kirjaston lastenosastolle, eli Lastenmaahan. Kirjojen lisäksi Lastenmaassa on satuhuone, iso leikkitila, leluja ja lattiatyynyjä, joiden pehmeässä sylissä voi viettää mukavan lukuhetken.
Meidän lapset ovat käyneet Sellon kirjastossa ennenkin ja joka kerta reissulla ollaan viihdytty pidempään kuin mitä pelkkä uusien iltasatukirjojen valinta olisi vaatinut. Lastenmaasta ei nimittäin niin vain olla maltettu lähteä pois! Vilkkaiden pikkulasten äiteinä annamme kiitosta myös Lastenmaan suunnitteluratkaisuille. Avarassa tilassa lasten leikkejä on helppo valvoa ja matalien korokkeiden päällä kiipeily tyydyttää energisen taaperonkin liikuntatarpeita turvallisella tavalla. 
Lastenhoitohuoneita Sellon kirjastossa on useampia. Sisäänkäynnin läheltä inva-wc:stä bongasimme hoitopöydän ja potan ja lasten osastolla on muksuille ihan oma vessa. 
Onko teidän lähikirjastossa viihtyisä lastenosasto tai muuten jotain erityisen hyviä palveluita pienille asiakkaille?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti