tiistai 7. tammikuuta 2014

Mitä lahjaksi 4-vuotiaalle?

Meidän esikoisen syntymäpäiviä juhlitaan joulun alla. Ainakin tähän mennessä vuoden isoimmat lahjatoiveodotukset on kohdistettu synttäreihin ja jouluna on ollut vähän takki tyhjä. Juurihan niitä paketteja on tullut iso kasa ja taas pitäisi toivoa jotain! No, jostain niitä lahjoja on kumma kyllä jouluaatollekin riittänyt. Tässä on vähän listattuna meidän neljävuotiaan lahjatoiveita. Näistä osa laitettiin synttäripakettiin ja osa säästettiin jouluun.
 Kuvat: Lego, Brio, Nike, Kids.fi, Finlayson, SeaLife Helsinki
Ensimmäinen, kaikkein hartain toive oli selvä - pikkulegoja! Osa legoista onkin sopivasti suunnattu jo 4-5 -vuotiaille. Meidän pojan toivelistalla oli erityisesti Lego City -sarjan tuotteita. Koska meillä ei ennestään ollut kuin dubloja, tervetullut oli myös Lego-salkku, jonka lokeroissa säilyvät kätevästi kaikki ne pienenpienet osasetkin...jos vain joku muistaa kerätä ne talteen leikin jälkeen. Aika monista kavereiden synttärisankarille tuomista lahjapaketeista paljastui myös keltaisia ukkeleita eri kokoonpanoissa, joten siitä voinee päätellä, että legot ovat kova hitti juuri tämänikäisten keskuudessa.
Lapsi oli toivonut myös Brio-junaradan osia. Koska meillä on jo jonkin verran perusratapalikoita, sovimme, että poika saa itse valita muutamia mieleisiä erikoisvetureita ja muita osia ja näitä täsmätoiveita esitimme sitten niitä kysyville sukulaisille ja kavereille.
Meidän neljävuotiaamme tykkää askartelusta, leipomisesta ja muusta puuhailusta. Askartelutarvikkeet jamuovailuvahat sekä omat keittiövälineet olivatkin mieluisia lahjoja. Neljävuotiaan pakettiin voisi kääriä myös harrastusvälineitä, kuten sukset, luistimet, oman jalka- tai koripallon, laulukirjan tai soittimen, riippuen tietenkin lapsen (ja vanhempien) kiinnostuksen kohteista ja tarpeista.
Kirjarintamalla meidän neljävuotiaallamme on tällä hetkellä menossa tietokirjavaihe. Lapsi on kiinnostunut erityisesti eläimistä, luonnosta, autoista ja koneista. Jo jonkin aikaa poika on toivonut omaa akvaariota. Olemme kuitenkin sopineet, että odotellaan siihen asti, että hän on koululainen ja siihen saakka tutkitaan kirjoja ja käydään akvaariossa ihastelemassa kaloja. Pienen kalafanin riemulla ei ollutkaan rajoja, kun yhdestä lahjapaketista paljastui vuosikortti SeaLifeen ja lupaus, että kaloja voidaan mennä katsomaan vaikka joka kuukausi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti