torstai 16. tammikuuta 2014

Juniorireissaajan tärpit Matkamessuille

Maailmaa on reissattu tänään ristiin rastiin Messukeskuksessa, kun pääsimme katsastamaan Matkamessujentarjontaa jo torstain ammattilaispäivänä. Huomenna perjantaina messujen ovet aukeavat yleisölle puoliltapäivin ja me lupasimme vinkata täällä blogissa niistä osastoista, jonne lasten kanssa kannattaa ainakin suunnistaa.
Matkamessuilla on tänä vuonna esillä erityisesti messujen vuoden 2014 partnerimaa Latvia. Latvian messuosaston yhteydestä löytyy Latvian lastenalue, jossa pääsee tapaamaan Terveten luonnonpuiston Satumetsän asukkaita ja askartelemaan luonnomateriaaleja apuna käyttäen. Ammattilaispäivänä lastenalue ei ollut avoinna, joten emme valitettavasti päässeet testaamaan tätä messujen lapsiperheille suunnattua ohjelmaa. Kannattaa kuitenkin ehdottomasti kurkata, mitä lastenalueella tapahtuu, mikäli suuntaat messuille tenavien kanssa. Latvian lastenalue on avoinna koko viikonlopun.
Messujen kotimaan puoli yllätti monipuolisuudellaan. Monet kunnat olivat lähteneet messuille ja tarjosivat houkuttelevaa lomatekemistä perheellisille matkailjoille. Esimerkiksi Levillä olisi tarjolla perheseikkailua Ailu-poron seurassa, Raumalla pääsisi Lystimbittoon, Varkaudessa on kesäkuun alussa Vekara-Varkaus -festivaalien 20-vuotisjuhlat ja Ahvenanmaan uutta Leklandet-puuhamaatakin olisi kiva testata...
Ulkomaan puolella pääsi fiilistelemään värikkäiden kaukokohteiden parissa. Sun&Sea-osastolta löytyi niin rantabaaria kuin virtaavaa vettäkin. Finnmatkojen ständillä sai tanssahdella Bamsen ja kavereiden kanssa tai leikkiä olevansa keskellä aurinkoista hiekkarantaa.
Kaikkien eksoottisten kohteiden joukosta lapsista ylivoimaisesti hauskin osasto löytyi kuitenkin yllättävän läheltä, nimittäin Ruotsista! Naapurimaasta oli paikalle tuotu pieni pala Peppi Pitkätossun taloa ja se ja viimeistään Pepin merirosvoarkusta löytyneet suklaakolikot hurmasivat muksut.
Takuuvarma hitti leikki-ikäisten keskuudessa messuilla kuin messuilla tuntuu olevan kulkuneuvot ja niitä bongattiin tälläkin kertaa. Oli helikopteria, moottorikelkkaa, jeeppiä ja risteilyalusta (viimeksimainittu toki pienoismallikoossa). Jokaiseen ulkomaanmatkaan kuuluu tietenkin käynti tax free -myymälässä, eikös? Melkein verovapailla hinnoilla pääsi tekemään ostoksia Fazerin Travel shopissa.
Erityisen paljon perheille suunnattua ohjelmaa matkamessuilla on sunnuntain perhepäivänä. Silloin messuilla järjestetään mm. Maskottidisko, jossa lasten kanssa tanssimasta voi löytää niin Sigge Siilin kuin Herra Hakkaraisenkin. Junioreihin saattaa upota myös sunnuntaina esiintymislavan valtaava Robin ja sunnuntaina ohjelmassa on lisäksi paljon tietoiskuja lasten kanssa reissaaville.
Allekirjoittaneita alkoi messujen ansiosta kovasti kiehtoa tulevalle kesälle esimerkiksi matka Ruotsin Visbyyn. Esittelijän kuvailemat pitkät hiekkarannat, lyhyt lento, lapsiystävällinen hotelli, Pepin huvikumpu ja vesimaa alkoivat kovasti houkutella näin kylmän talven keskellä. Toinen houkutteleva kohde, ja Visbyn kaltainen, olisi vieläkin lähempänä, nimittäin Ahvenanmaa. Myös sieltä löytyy kesäaikaan lapsille monia houkutuksia, kuten jo edellä mainittu Leklandet sekä lasten oma saari Lilla Holmen. Saa nähdä, olisiko näistä jompikumpi meidän kesäreissumme. 
Joko siellä on suunniteltu tulevan kesän reissuja? Entä aiotteko te käydä Matkamessuilla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti