perjantai 10. tammikuuta 2014

Odotettu leikkipaikka testattu vihdoinkin

Kerrankin näinkin päin, että perheen lapset odottavat innolla päivätolkulla retkeä huonekalukauppaan. Olimme nimittäin onnistuneet ilmeisen tehokkaasti mainostamaan jälkikasvulle ruotsalaisen huonekalujätin leikkipaikkaa. Kyseessähän on siis tietenkin Ikea ja sieltä löytyvä lasten oma Småland.
Lähdimme siis eräänä perjantaipäivänä julkisilla kulkuneuvoilla suuntaamaan kohti Vantaata. Me tulimme tällä kertaa idästä päin, joten käytimme kulkuvälineinä metroa ja bussia. Menomatka meni jouhevasti, kun bussiin hypättiin ensimmäiseltä pysäkiltä, mutta paluumatkaa jouduttiin hieman jännittämään. Ikea nimittäin sijaitsee aikalailla bussireittien keskellä, eikä ole niin sanottua, että kyytiin mahtuisi kaksien rattaiden ja isojen ostoskassien kanssa. Meillä kävi kuitenkin tuuri ja kotimatkallekin päästiin.
Mutta mitä siis sieltä Ikeasta löytyi. Mehän olemme toki käyneet paikassa useampaan kertaan ennenkin ja aikaisemman postauksenkin voi lukea täältä. Tällä kertaa kuljimme kamerat kaulassa, joten saatte lukea hieman visualisempaa juttua :)
Mutta siis asiaan. Eli se Småland! Ikeassa on tosiaan 3-7 -vuotiaille lapsille tarkoitettu valvottu leikkipaikka. Paikkaan voi jättää lapsen leikkimään valvotusti tunnin ajaksi (ruuhka-aikona 45min) tavaratalon aukioloaikoina. Aikuiset täyttävät yhteystietolapun ja saavat lapsen kanssa vastaavan numerosarjaleiman käteensä ja sitten ei muuta kuin heipat. Meidän testiryhmän esikoiset viihtyivät leikkipaikassa mainiosti, eikä äideillekään tehnyt tiukkaa saada aikaa tavaratalossa kulutettua. Leikkiaika on toki melko lyhyt, eikä vajaassa tunnissa ehdi koko tavarataloa millään kiertää, mutta täsmäiskut muutamalle osastolle saatiin tehtyä. Pienemmät testaajat viihdyttivät itseään Ikean osastoilta löytyneissä puuhapömpeleissä ja kaikki olivat tyytyväisiä!
Lastenhoitohuoneita Ikeasta löytyy useampia. Me testasimme tällä kertaa noutopisteen luota löytyviä tiloja, sillä ajattelimme niiden olevan vähemmän ruuhkaisia. Tilaa olikin hyvin ja isommat lapset pystyivät odottamaan pienempien hoitotoimenpiteiden suoritusta wc-tilojen ulkopuolelta löytyvän sohvaryhmän ja leikkipömpelin luona. Tilava hoitopöytä löytyi ainakin naisten vessasta ja olipa hoitopöydän hyllyllä myös muutama vaippa, sekä kehoitus pyytää tarvittaessa vaippoja leikkihuoneen henkilökunnalta. Aika hyvää palvelua!
Paluumatkalla ennen bussipysäkille pääsyä ohitimme Porttipuiston uudehkon kirpputorin, Lanttilan. Tällä kertaa matkaväsymystä oli sen verran ilmassa, että sisälle emme menneet, mutta ulkopuolelta löytyvä ilmoitus kyllä jonkin verran houkuttelisi... Lanttilakin testataan varmasti vielä joku kerta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti