lauantai 11. tammikuuta 2014

Halvat huvit Helsingissä TOP 3

Lupailimme alkuvuoteen erilaisia TOP 3 -listauksia, joten tästä se alkaa! Helsinki on täynnä paikkoja, joihin voi mennä viettämään lasten kanssa aikaa myös edullisesti tai jopa ilmaiseksi. Kaupungin ylläpitämät leikkipuistot viihdyttävät lapsia ja antavat äideille sitä kuuluisaa vertaistukea. Kirjastot ovat hyviä paikkoja viettää sadepäiviä, sillä kirjojen parissa saa helposti kulutettua monta hetkeä. Alla on lueteltu muutama meidän lempikohde kategoriassa Halvat huvit. 
 
Lyhyen venematkan päässä, Kaivopuiston edustalla sijaitseva Harakan saari on kiva retkikohde vaikka koko perheelle. Akvaariot, Luontotalo ja Vellamo olivat lapsille mieleisiä tutkimuspaikkoja ja omat eväätkin maistuivat luonnon helmassa hyvin. Me retkeilimme Harakan saaressa loppukesästä ja retkestä voi lukea lisäätäältä.
Sederholmin talossa sijaitseva lasten oma kaupunki on suosittu kohde helsinkiläisten lasten keskuudessa. Paikassa saa leikkiä kauppaa, näytellä näytelmiä tai vierailla mummolassa. Museoon on kaikenikäisille aina vapaa pääsy. Lasten kaupunki on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, vaikka joskus sateisena syys/talvipäivänä. Meidän käynnistä voi lukea lisää täältä.
 
Vilkkaan mielikuvituksen omistaville leikki-ikäisille Kulttuuritehdas Korjaamolla sijaitseva Ratikkamuseo on ehdoton vierailukohde. Vaikka paikassa ei ole nähtävillä kuin muutama raitiovaunu eri vuosikymmeniltä, saavat lapset paikassa hyvät mielikuvitusleikit varmasti aikaiseksi. Vanhemmat voivat muistella "entisiä hyviä aikoja" ja verestää muistiaan, kuinka sitä ennen leimattiin pahviset ratikkaliput leimasinkoneella. Meidän vierailusta Ratikkamuseossa voi lukea lisää täältä.
Mitä halpoja huveja te suositte Helsingissä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti