maanantai 6. tammikuuta 2014

Viidakkosynttärit Gymillä

Testiryhmän synttärijuhlakausi vuosimallia 2013 päätettiin vauhdikkaisiin 4-vuotiskemuihin. Perheemme ensimmäisiä virallisia kaverisynttäreitä päästiin viettämään Lasten ja nuorten kuntoklubi Gymillä. Mahtavista puitteista saamme kiittää onnetarta ja pikkuveljeä, jonka nimellä varustetulle arpalipukkeelle osui palkintolahjakortti leikkipuiston kesäjuhlissa.
Pitkään ja hartaasti odotettuja temppusynttäreitä juhlittiin pimeän alkutalven keskellä värikkäissä viidakkotunnelmissa. Viidakkoteemasta on helppo ammentaa monenlaista kutsukorteista synttäritarjoiluihin ja jopa päivänsankarin vaatteisiin. Liikunnallisilla synttäreillä myös juhlaväen vaatetus sai olla rentoa. Päivänsankarin punainen leijonapaita löytyi Kaksi kuningasta -nettikaupasta. Paita on islantilaista Ígló & Indí -merkkiä, joka itselleni oli uusi tuttavuus. Merkin kevätmallistoa pääsi jo tutkailemaan täällä ja vaatteet näyttivät kyllä aika kivoilta, joten voi olla, että leijona saa seuraa myöhemmin. Ainakin tämän nyt hankkimamme paidan mitoitus oli melko pientä, normaalisti 110/116 cm kokoa käyttävälle pojalle koko 116/122 cm oli juuri passeli.
Synttärit kestivät puolitoista tuntia, mikä oli leikki-ikäisille juhlijoille ihan riittävästi. Gymin puolelta synttäripakettiin sisältyi tunti ohjattua liikunnallista tekemistä, tässä tapauksessa reipasta alkuverryttelyä viidakon eläimiä matkien, temppurata ja loppurentoutus sekä hedelmä- ja mehutarjoilu. Ohjaaja Janne oli taitava ja sai kaikki lapset innostumaan sekä osallistumaan. Ihana, hilpeä juhlafiilis pysyi koko ajan yllä.
Meillä on ollut lasten synttäreillä perinteisesti yhtenä ohjelmanumerona onginta, mutta päivänsankarin toiveesta tällä kertaa juhlissa hajotettiin pinjata. Ohjeet pinjatan tekemiseen löytyivät netistä, eikä se loppujen lopuksi ollut kovin hankalaa, jonkin verran aikaa vievää tosin, eli ihan viimeiseen iltaan pinjatan askartelua ei kannata jättää.
Hedelmätarjoilua täydentämään toimme itse leijonakakun, tiikerimuffinsseja ja viidakkokeksejä sekä suolaisena tarjottavana nakkipiiloja ja foccacciamuffinsseja. Leijonakakun idea ja suolaisten muffinssien ohje löytyivät KakkuKatrin blogista.
Kodin ulkopuolella vietetyt synttärit alkavat tämänikäisten kaverusten ollessa kyseessä olla ihan hyvä idea, sillä vauhtia lapsilla riittää. Me vanhemmat pääsimme nyt helpolla, kun lapsilla oli koko ajan ohjattua, mielekästä tekemistä. Vaikka herkuttelu ei liikuntasynttäreillä olekaan pääosassa, pientä miinusta siitä, ettei sitä varten oltu varattu pöytää ja tuoleja. Leikki-ikäisiltä piknik-meininki tosin onnistui, mutta pienemmät vieraat olisi ollut helpompi pitää aloillaan perinteisen pöytäjärjestelyn ääressä. Kaiken kaikkiaan synttärit olivat todella onnistuneet ja olimme tyytyväisiä Gymin järjestelyihin. Ja kaikkein ihaninta tietenkin oli, että kotimatkalla takapenkiltä kuului "Äiti ja isi, mulla oli varmaan maailman parhaat synttärit!" ♥
P.S. Jos olet miettinyt synttäreiden järjestämistä kodin ulkopuolella, kannattaa pysyä kuulolla, sillä olemme koonneet listaa pääkaupunkiseudun juhlapaikoista ja niistä on tulossa postaus pian!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti