tiistai 21. tammikuuta 2014

Apua aktiviteettipulaan - lasten oma lompakko

Lasten kanssa reissatessa tulee välillä eteen tilanteita, jolloin pitäisi malttaa olla paikallaan. Esimerkiksi lentokoneessa, ravintolassa tai juhlissa olisi suotavaa välttää juoksemista ja hirveän kovaäänistä touhuamista, mikä tuntuu olevan ainakin omille pirpanoille toisinaan hiukan haastavaa. Rusina-aski on aika hyvä kannustin ja kännykän tai tabletin pelit toimivat etenkin vähän vanhemmilla lapsilla, mutta kun herkkujen teho on käytetty, eikä virtuaaliviihde enää kiinnosta, on aika kaivaa laukusta muuta viihdykettä. Meilläkin kannettiin mukana vaikka minkälaista lelua, kirjaa ja muuta tavaraa. Tuttu tilanne oli, että tuskanhiki valui kainaloista, kun kaaressa lentäneitä pikkuautoja etsittiin lentokoneen penkkien ahtaista väleistä. Ja parhaana viihdyttimenä toimivat lopulta arkiset jutut, kuten lentsikan turvallisuusesite, ravintolan paperilautasliinan repiminen tai viime hädässä äidin tai isin lompakon sisällön tutkiminen.
Sitten törmäsimme amerikkalaisten äitikollegoiden blogeissa ihan mahtavaan, selvästikin samanlaisista kokemuksista kummunneeseen ideaan: lasten omaan puuhalompakkoon! Tässä on esitelty tarkemmin parivuotiaan pojan puuhalompakon sisältöä. Lompakkoon kannattaa hyödyntää kaikenlaista laatikoiden pohjalle kertynyttä krääsää ja pikkusälää. Sisällön voi räätälöidä lapsen iän mukaan sopivaksi ja sitä on hyvä päivittää aina välillä, niin muksun mielenkiinto pysyy yllä.
Puuhalompakon kokoamiseen tarvitset siis:
lompakon (mitä enemmän lokeroita lompakossa on, sitä parempi, sillä lapsista on hauskaa tutkailla uusia yllätyksiä, joita taskuista paljastuu)
lasta kiinnostavaa tekemistä, esimerkiksi:
pienet värikynätpaperia, muutaman sivun pienikokoisesta väritys- tai tehtäväkirjastapikkuleluja(esim. muovieläin tai lego-ukkeli), tarroja ja liimailualusta sekä vanha kantiskortti tms., johon voi lisäksi liimata lapsen valokuvan. Lompakon vetuketjuun voi vielä kiinnittää hauskan avaimenperän.
Täytä lompakon lokerot tavaroilla ja sujauta se laukkuun. Näin mukana kulkee aina hyvä ensiapupaketti akuuttiin aktiviteettipulaan!
Loppuun vielä muutama kuva puuhalompakoista in action:
Miten te viihdytätte lapsia matkoilla tai ravintoloissa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti