keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Pöytää vailla


Meidän kuopuksen huone ei ole neliöiltään kovinkaan suuri ja lisäksi ikkunat ja parvekkeen ovi tuottavat välillä päänvaivaa sisustuksen suhteen. Tietenkään 2,5 -vuotias ei vielä huoneessaan niin kovasti aikaakaan vietä, mutta silti on kiva sisustaa huone nätiksi. 
Etsin pitkään huoneeseen sopivaa pöytää. Pöytä ei saanut olla liian iso, ettei se vie liikaa neliöitä. Pöydän piti olla myös kevyt siirtää paikasta toiseen, kun sisustusta haluaa muuttaa. Lisäksi toiveena oli, että pöytään ei tarvitsisi upottaa liikaa euroja, koska käyttöikä on kuitenkin melko lyhyt.
Monet markkinoilta löytyneet lastenpöydät olivat aivan liian isoja tilaan. Ikeasta löytyi hyvä budjettiversio, mutta sekin tuntui liian isolta ja kulmikkaalta pieneen tilaan. Sitten sainkin idean, että halusin pöydän olevan puolipyöreä. Tutkailin käytettyjen päiväkotipöytien valikoimaa, mutta myös ne tuntuivat liian isoilta ja jykeviltä.
Sitten sain teeseitse-idean (joka kylläkin minun tapauksessani tarkoittaa "teetä se ukilla..."). Päädyin hankkimaan Ikeasta Galant-sarjan puolipyöreän pöytälevyn valkoisena. Levy (40*80cm) tuntui juuri sopivan kokoiselta pikkuneidin huoneeseen. Seuraavaksi ongelmaksi tuli sitten jalkojen hankkiminen. Ehdotin jalkavaihtoehdoiksi puolapuiden puolia, mutta niiden kiinnittäminen olisi ollut haastavaa. Sitten itse rakentaja keksi hankkia huonekaluliikkeestä edullisen pyöreän jakkaran ja käyttääkin sen jaloista 3 pöydän jaloiksi. Ja tadaa - pieni pöytä oli valmis! Ylijäänyttä pyöreää istuinosaa voikin sitten käyttää vaikka rattina autoleikeissä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti