tiistai 20. toukokuuta 2014

Arkkitehtuuria Laiturilla

Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston info- ja näyttelytila Laiturissa on vielä toukokuun loppuun asti esilläArkki Kids - Creating the Future -näyttely, joka on samalla Arkkitehtuurikoulu Arkin 20-vuotisjuhlanäyttely.
Me kävimme katsastamassa näyttelyn eräänä perjantaina melko lailla extempore, muiden menojen lomassa. Ja kyllä kannatti! Näyttelyssä pääsee mm. kurkistamaan taskulampuilla sisään pienistä rei'istä, joista avautuu toinen toistaan hienompia pienoismaailmoja. Välillä voi kääntää katsetta ylöspäin ja katsella lentävää kaupunkia tai sivummalle ja tarkastella Suomen suurinta kerrostalopienoismallia.
Me kuvittelimme pysähdyksen Laiturin näyttelytiloissa ihan lyhyeksi, mutta lapset innostuivat näyttelystä niin kovasti, että eivät he meinanneet lähteä paikasta millään pois. Koettavat näyttelyt ovat lapsille juuri parhaita, sillä niistä jokainen saa enemmän irti omalla tavallaan.
Mieleisin osa näyttelyä oli ehdottomasti vaahtomuovipaloilla rakentelu. Keskeltä näyttelytilaa löytyi iso kasa erimuotoisia vaahtomuovin paloja, joista jokainen sai rakentaa omanlaisensa rakennuksen. Ja iskihän se rakennusinto myös äiteihin - ei muuten ole ollenkaan helppoa saada mökkiä aikaiseksi erimuotoisia paloja apuna käyttäen :)
Mikäli keskustan ja Kampin alueella liikutte, käykää ihmeessä piipahtamassa Laiturilla ja tutustumassa hieman arkkitehtuurin maailmaan. Arkki Kids - Creating the Future -näyttely on avoinna 31.5 asti. Tarkemmat tiedot ja aukioloajat löytyvät Laiturin sivuilta. Meidän edellisestä käynnistä näyttelytiloissa voi lukea lisää täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti