tiistai 13. toukokuuta 2014

Lapsiperheen Teneriffa, TOP 5

Aikaisemmassa postauksessa lupailimme listausta meidän perheen suosikkikohteista Teneriffalla, joten tässä tämä top 5 -lista nyt tulee. Koska majoituimme Puerto de la Cruzissa, kohteet ovat Pohjois-Teneriffa -painotteisia. Saaren eteläosasta löytyy kuulemma mm. hienoja vesipuistoja, mutta niihin emme tällä reissulla ehtineet.
1. Loro Parque
Neljävuotiaamme on tosi innostunut eläimistä ja hänen lajitietämyksensä on jo aikaa sitten ohittanut meidän vanhempien tason. Niinpä Loro Parquen eläintarha olikin meidän Teneriffan lomallamme itsestäänselvä kohdevalinta numero yksi. Loro Parquea voi suositella ihan kaikenikäisille, erityisesti tietysti lapsiperheille, mutta vehreässä, siistissä ja hyvin hoidetussa puistossa viihtyvät kyllä aikuisetkin.
Loro Parquen pääsymaksu on melko kallis (huhtikuussa 2014 aikuiset 33 euroa, 6-11 -vuotiaat lapset 22 euroa. Tjäreborgin kautta ostettuna myös yli 6-vuotiaat lapset olisivat päässeet ilmaiseksi sisään), joten jo senkin puolesta aikaa puistovierailuun kannattaa varata runsaasti, mielellään koko päivä. Aamupäivällä puiston porteilla on luonnollisesti myös suurin ruuhka ja pahimmat jonot saattaa välttää, jos saapuu hiukan myöhemmin sisään.
Loro tarkoittaa suomeksi papukaijaa ja papukaijat sekä muut linnut ovatkin eläintarhassa hyvin edustettuina. Puistossa on myös eläinnäytöksiä, papukaijashown lisäksi tarjolla on ainakin delfiinien, miekkavalaiden ja merileijonien esityksiä. Meidän perheessä taidettiin ihastua eniten pingviineihin, joita oli nähtävillä sisätiloissa sijaitsevassa maailman suurimmassa pingvinaariossa. Niin ja vinkiksi; jos teilläkin ihastutaan pingviineihin niin kovasti, että pehmoversio halutaan viedä kotiin saakka, kannattaa tuliaiset ostaa jo eläintarhakierroksen alkupuolelle osuvasta pingvinaarion myymälästä. Portilla sijaitsevasta kaupasta ei nimittäin pingviinejä löytynyt.
Mikäli eläinten ihastelun väliin haluaa vähän fyysisempää puuhaa, löytyy Loro Parquesta myös kiipeilytelineitä, liukumäkiä ja jonkin sortin huvipuistolaitteitakin sisältävä lastenalue. Alle 2-vuotiaalle kuopuksellemme lastenalueen vempeleet olivat vielä liian haastavia, joten ohitimme ne aika pikaisesti.
Loro Parquen alueella on tasaiseen tahtiin vessoja ja eri kokoiseen nälkään helpotusta tarjoavia ruokapaikkoja. Me söimme lounaspastat yhdessä alueen ravintoloista. Ei varsinaisesti mikään kulinaristinen elämys, mutta vatsat saatiin suurin piirtein täyteen.
2. Teide-tulivuori
Teneriffan maisemaa hallitsee meren lisäksi toinen merkittävä elementti, Teide-tulivuori. Sen huippu kohoaa yli 3 700 metrin korkeuteen ja on Espanjan korkein kohta. Teidelle on mahdollista retkeillä omin päin vuokra-autolla ja sinne järjestetään myös sekä suomalaisten matkanjärjestäjien että kansainvälisten toimistojen kautta retkiä.
Me vuokrasimme päiväksi tila-auton, johon koko kuuden hengen seurueemme mahtui ja lähdimme ajelemaan vuoristoon. Ajatuksenamme oli körötellä niin pitkälle kuin tietä riittää. Ylöspäin noustessa ilma viileni ja maisemat muuttuivat nopeasti. Ensin palmujen tilalle tuli lehtipuita, sitten havupuita ja lopuksi ympärillä oli upean jylhää, aavikkoa muistuttavaa puutonta kuumaisemaa. Näköala- ja eväidensyöntipaikkoja oli reitin varrella useita ja muutama ravintolakin vuoristosta löytyi.
Kuvassa äidillä blogin kautta saadut kesän hittikengät. Luonnonmateriaaleista valmistetut OTZSHOESit olivat Teiden valloitukseen juuri passelit! Kevyet, vilpoisat ja erittäin mukavat jalassa.
Lähelle Teiden huippua olisi päässyt köysiradalla, mutta me emme tällä porukalla jääneet jonottelemaan pääsyä köysiradan kyytiin, vaan tyydyimme ihastelemaan lumista huippua alhaalta käsin. Retki vuoristoon oli hieno elämys sekä lapsille että meille aikuisille ja suosittelen ehdottomasti ottamaan tulivuoreen tutustumisen jossain muodossa mukaan Teneriffan matkan ohjelmaan.
3. Lago Martiánezin merivesialtaat
Meidän lomaviikkomme aikaan oli niin tuulista, että rannalla liehui melkein joka päivä punainen lippu, eikä veteen siis ollut asiaa. Hotellin uima-altaan lisäksi kävimme kahtena päivänä pulikoimassa Puerto de la Cruzin keskustan tuntumassa sijaitsevilla Lago Martiánezin merivesialtailla. Kertamaksu allasparatiisiin oli aikuisilta 5,50 euroa.
Uima-allasalue onkin aika hulppea; valtavasti eri kokoisia ja muotoisia altaita, joissa vesi kimmeltää houkuttelevan turkoosina, kauniita istutuksia, kahviloita, ravintoloita ja kioskeja, siistit vessat ja aurinkotuoleja lököttelyyn. Varsinaisia lastenaltaita onnistuimme löytämään alueelta vain yhden. Sen tunnistaa valtavasta punaisesta mustekalasta, jonka lonkeroiden lomassa voi kiipeillä ja leikkiä piilosta.
Näin keväällä, kun vedet ovat vielä aika viileitä, ei altailla ollut tungosta, mutta voisin kuvitella, että kuumimpaan aikaan täällä saattaa olla täyttä. Omat rantalelut kannattaa ottaa mukaan.
4. Playa Jardín
Playa Jardín, eli puutarharanta, oli meidän suosikkimme Puerto de la Cruzin rannoista. Vaikka uimaan ei kovan tuulen takia voitukaan mennä, hiekkakakkuja piti tietysti rantalomalla päästä tekemään. Puerto de la Cruzin rannoilla hiekka on (viime syksyn lomakohteemme Santorinin tapaan) mustaa laavahiekkaa, joten uimakengät tulivat tarpeeseen paahtavan auringon muuttaessa hiekan nopeasti polttavan kuumaksi.
Playa Jardínin itäosassa on hieno vesiputous, jonka alaosassa vähän isommat lapset leikkivät innoissaan puro- ja patoleikkejä. Meidän lapsille riittivät vielä perushiekkalinnojen rakentelupuuhat. Playa Jardínin yläpuolella on lapsille pieni ja siisti leikkipaikka. Hupaisaa oli, että Teneriffalta löytyi samanlainen kiipeilylaiva kuin meidän omasta lähipuistosta! Suomalainen Lappset oli hienosti edustettuna myös Puerto de la Cruzin keskusaukion leikkipaikalla.
5. Shoppailu
No joo, shoppailu ei varsinaisesti kuulu meidän lasten lempipuuhiin, mutta yhtenä päivänä saimme kuitenkin koko porukan pakattua vuokra-auton kyytiin ja käväisimme tuliaisostoksilla Puerto de la Cruzin lähistöllä sijaitsevassa La Villa -nimisessä ostoskeskuksessa.
La Villassa on pääasiassa espanjalaisten merkkien liikkeitä, edustettuina olivat esim. Zara (+ Zara Home), Bershka, Cortefiel ja Mayoral. Lelukauppoja oli pari kappaletta, lisäksi ostoskeskuksen supermarketissa oli pieni leluosasto ja aivan kauppakeskuksen kupeessa jonkinlainen lelujen varastomyymälä. Puerto de la Cruzin keskustan liikkeissä sen sijaan oli aika suppea valikoima leluja ja lastenvaatteita I love Tenerife -tyylisiä teepaitoja lukuun ottamatta.
Mitenkäs muut Teneriffalla käyneet, löytyykö listasta teidän suosikkikohteitanne?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti