keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Nizzan nopeat

...eli mitä ehtii tehdä kolmen päivän minilomalla muksujen kanssa Ranskan Rivieralla.
Meidän lasten lempparikohde Nizzassa löytyi hotellin respan vinkistä. Lentokentän lähellä sijaitsee Parc Phoenix, vehreä puistoalue, jossa on eläimiä, pomppulinnoja, kiipeilytelineitä, lintulampi, eväidensyönti- ja ruokailupaikkoja, akvaario sekä kasvihuone täynnä trooppista kukkaloistoa. Puiston sisäänpääsymaksu oli aikuisilta 2 euroa, eli varsin edullista lystiä kaiken lisäksi. Eläimet puutarhassa eivät ole niinkään eksoottisia, mutta saukot, sorsanpoikaset, marsut ja kilpikonnat ilahduttivat yhtä kaikki naperoita. Kiersimme kaikki puiston osat läpi ja päätimme kierroksen ruokatauon jälkeen leikkipuistoon. Kaiken touhuamisen jälkeen kotimatkalla olikin aika väsyneitä lapsukaisia.
Nizzan vanha kaupunki ja satama-alue kuuluvat kaupungin "pakollisiin" nähtävyyksiin. Lapsille mieluisin juttu oli kuitenkin keskustan puiston ihana vanhanajan karuselli.
Uimavedet olivat toukokuun alussa vielä viileitä, eikä rannalla paljon uimareita näkynyt. Matkalaukkuun pakatut hiekkalelut eivät kuitenkaan jääneet käyttämättä, sillä rannan sileitä valkoisia kiviä käytiin lapioimassa loman jokaisena päivänä.
Nizzassa olisi tosi hyvät ostosmahdollisuudet, sillä kauppoja löytyy joka lähtöön. Me emme näin lyhyellä lomalla malttaneet tuhlata päiviä kaupoilla kiertelyyn yhtä sateista aamupäivää lukuun ottamatta. Ja budjetin kannalta hyvä niin, Nizza ei nimittäin ole hintatasoltaan kaikkein edullisimmasta päästä.
Tämä oli ensimmäinen kerta, kun vierailimme lasten kanssa Nizzassa ja olimme tosi positiivisesti yllättyneitä siitä, miten paljon tekemistä lapsiperheille kaupungissa on tarjolla. Palvelukin oli joka paikassa ystävällistä ja esimerkiksi ravintoloissa lapsiin suhtauduttiin mukavasti.
Millaisia kokemuksia teillä on Nizzasta tai Etelä-Ranskasta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti